4 tips om de wereld rond te reizen met een full time job

4 tips om meer te reizen met een job, Domburg

** Deze blogpost bevat affiliate links , wat betekent dat we een commissie kunnen ontvangen als u iets koopt dat we echt aanbevelen. Dit kost u geen extra kosten en ondersteunt onze blog. Dank je!**

Ben je een hardwerkende man of vrouw met een passie voor reizen? Heb je het gevoel dat je job je soms in de weg staat om de drang naar reizen verder te verwezenlijken? Wel, hier vind je 4 bruikbare tips om je vakanties beter en efficiënter te plannen zodat je meer kan reizen naast een veeleisende job.

Nee, dit is geen blog om je te bekeren tot een digital nomad. Het is een blog boordevol heel simpele en bruikbare adviezen van 2 ervaringsdeskundigen, met name Jan en ik.

4 tips om meer te reizen met een job, Gent
Gent | België

Ook al doet mijn instagram account uitschijnen dat wij contant reizen, niets is minder waar. Het is inderdaad onze droom om samen de wereld te ontdekken, echter stap voor stap. Want ja, wij hebben beiden een full time job die we met veel passie uitvoeren. Het is niet onze ambitie om full time te reizen. We houden van de afwisseling. En net dat maakt voor ons reizen extra bijzonder.  Het is de ideale manier om te ontsnappen aan het drukke dagelijks leven, ons batterijen opnieuw op te laden en er nadien terug met volle moed voor te gaan. Bovendien verrijken we onszelf keer op keer met nieuwe inspiratie en hebben we een bevredigend gevoel wanneer we terugkomen. Bij deze is het dus bewezen dat je helemaal geen digital nomad hoeft te zijn om de wereld te verkennen.

Kijk hier ook eens wat er nog allemaal op onze bucketlist staat.

1- Strategisch plannen

4 tips om meer te reizen met een job, Gent

Het allerbelangrijkste is strategisch plannen.  Wij nemen bij het begin van het nieuwe jaar een kalender in huis en starten met het inplannen van onze verlofdagen. Het allereerste wat we doen, is kijken wanneer er feestdagen of weekends liggen. We proberen onze verlofdagen hieraan aansluitend in te plannen.  Op die manier creëren we verlengde weekends waardoor we onze beperkte verlofdagen uitsparen.  Zo planden we 6 daagse trip naar Malta tijdens het Paasweekend en moesten hiervoor enkel 3 dagen verlof opnemen.

4 tips om meer te reizen met een job, Gozo
Gozo | Malta

Dit wil niet zeggen dat we geen spontane reisjes meer kunnen doen. De periode ligt misschien vast, maar de bestemming kan een verrassing zijn tot het moment dat we vertrekken.

4 tips om meer te reizen met een job, Normandië
Normandië | Frankrijk

2- Kortere trips op regelmatige basis

Tegenwoordig kan je voor een prikje op heel regelmatige basis vliegen.  Ook met de auto kan je heel snel een droombestemming bereiken. Daarom kiezen wij doorheen het jaar vaak voor kortere trips, maar dan op regelmatige basis.

4 tips om meer te reizen met een job, Londen
Londen | VK

We zoeken dan een juiste balans tussen actieve citytrips en korte tripjes met nadruk op natuur, wandelen en ontspannen. Meer tips over leuke en originele bestemmingen kan je in bijhorende rubrieken op de startpagina terugvinden.

4 tips om meer te reizen met een job, Amsterdam
Amsterdam | Nederland
4 tips om meer te reizen met een job, Burg Eltz
Burg Eltz | Duitsland
4 tips om meer te reizen met een job, Pisa
Pisa | Italië

3- Staycations

Reizen kan ook in eigen land. Vaak associëren we op reis met het verkennen van een ander land. Dat klinkt misschien iets meer exotisch.

4 tips om meer te reizen met een job, Domburg
Dombug | Nederland
4 tips om meer te reizen met een job, Antwerpen
Antwerpen | België
4 tips om meer te reizen met een job, Dinant
Dinant | België

4- Road trips

4 tips om meer te reizen met een job, Atlas gebergte
Atlas gebergte | Marokko

Voor verdere bestemming kiezen meestal voor een tijdspanne van 2 of 3 weken. Ook hier proberen we een periode te nemen die enkele feestdagen omvat. De kerstperiode is hier een ideaal voorbeeld van.  Zo reisden we afgelopen kerstvakantie door Zuid-Afrika.

4 tips om meer te reizen met een job, chapmans peak
Chapmans Peak | Zuid Afrika

Wanneer we voor een verdere bestemmingen kiezen, proberen we steeds een roadtrip of rondreis te plannen. Op die manier kunnen we de tijd die we daar zijn zo efficiënt mogelijk invullen door zoveel mogelijk te zien en te beleven. Niet alles hoeft tot in de puntjes gepland te zijn, maar stel zeker voorop welke plekken je zeker wil zien en hoelang je van de ene naar de andere bestemming onderweg bent. Zo maakten we vorige zomer een roadtrip doorheen de Balkan en konden we op 2 weken tijd maar liefst 3 landen uitvoerig bezoeken.

4 tips om meer te reizen met een job, Bohinj
Bohinj | Slovenië

Ik hoop dat deze tips jullie helpen om meer te reizen naast jullie voltijdse job.

Heb je nog vragen of aanvullingen over deze blogpost, laat hieronder gerust een berichtje na.

Veel liefs,

Sarah

4 tips om meer te reizen met een job, Domburg
Domburg | Nederland

Blijf op de hoogte van nieuwe blogposts en abonneer je hieronder op mijn nieuwsbrief!

Pin voor Later

4 tips om de wereld rond te reizen met een full time job
4 tips om de wereld rond te reizen met een full time job
4 tips om de wereld rond te reizen met een full time job

Reistips en -benodigdheden

Wil je graag een onvergetelijke vakantie plannen? Bekijk dan zeker dit handige websites.

Spread the love

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *