De perfecte familie uitstap naar Ginnie Springs | Florida | USA

De perfecte familie uitstap naar Ginnie Springs | Florida | USA

Ginnie Springs is een niet te missen bestemming in Florida in de Verenigde Staten. Kom hier te weten waarom deze plek zeker op je bucket list moet staan.

** Disclaimer: Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat we een commissie kunnen ontvangen als je iets koopt dat we echt aanbevelen. Dit kost u niets extra en ondersteunt onze blog. Dank je. **

De natuurlijke bronnen van Florida A.K.A. Florida Springs

Florida in de Verenigde staten, ook wel gekend als de ‘Sunshine State’ staat bekend om zijn goede weer, prachtige stranden, gigantische themaparken en hippe steden zoals Miami. Maar Florida heeft veel meer te bieden. In het centrale deel kan je nog prachtige en minder bekende plekken ontdekken.

Voor veel lokale toeristen zijn de Florida Springs, natuurlijke bronnen in centraal Florida, een bekende trekpleister tijdens het weekend. Door buitenlandse toeristen wordt deze plek vaak overgeslagen of vergeten. Daarom wil ik jullie graag enthousiast maken om deze bestemming zeker en vast aan jullie reisroute toe te voegen wanneer jullie naar Florida reizen.

Waarom Florida Springs bezoeken?

Waarom kan of mag een bezoek aan één of meerdere van de vele natuurlijke bronnen in Florida niet aan je trip ontbreken? Wel in de eerste plaats zijn dit prachtige plekken waar je de authentieke natuur van het Diepe Zuiden kunt opsnuiven en zelfs af en toe wild life kunt spotten. Daarnaast is het ook gewoon een heel leuke uitstap voor jong en oud met waterpret voor de hele familie verzekerd!

De perfecte familie uitstap naar Ginnie Springs | Florida | USA

De meeste bronnen bevinden zich ten noorden van Orlando. Afhankelijk van jullie bestemming of route kan er voor een bepaalde bron gekozen worden. Op deze kaart vinden jullie alle bronnen met bijhorende locatie terug.

Ginnie springs

Alvorens wij van start gingen met het plannen van onze ‘Deep South’ roadtrip lagen er enkele locaties vast die al een hele poos op onze bucket list stonden. Eén ervan was Ginnie Springs. Ik weet niet meer juist wanneer of via wie, maar toen ik op instagram deze locatie ontdekte, was ik helemaal verkocht. Ik deed nog wat research naar andere bekende bronnen, die er trouwens ook prachtig uitzagen, maar mijn besluit stond vast. Ginnie Springs was mijn nummer 1 keuze. De perfecte familie uitstap naar Ginnie Springs | Florida | USA

Onze dag in Ginnie Springs

Waar ligt Ginnie Springs?

Ginnie Springs ligt in het noorden van centraal Florida. Het is ongeveer 2 uur rijden van Orlando. De dichtstbijzijnde stad is Gainesville, op ongeveer 45 minuten afstand. Wij verbleven in de prachtige bed and breakfast The Herlong Mansion in Micanopy. Dit ligt op een klein uurtje van Ginnie Springs.

Verblijf je liever in Gainesville? Vind dan hier het perfecte hotel.


Booking.com

Vroeg uit de veren vertrokken we richting de bronnen. Natuurlijk met het oog op mooie fotografie wouden we als eerste bezoekers ter plaatse zijn. Aangekomen moesten we nog even in de auto wachten alvorens het park de deuren opende om 8 uur. We werden begroet door een Amerikaanse toeriste die ook reeds op de parking was. Ze verzekerde ons dat we versteld zouden staan van de prachtige bronnen.

Materiaal huren in Ginnie Springs

Met veel enthousiasme gingen we als eerste bij het onthaal binnen. Daar kregen we een kaart van het domein. We stonden even versteld van hoe groot het was. Het domein bestaat uit meerdere bronnen die verbonden zijn met de Santa Fé river.

De perfecte familie uitstap naar Ginnie Springs | Florida | USA

De medewerkster legde ons uit dat we via een tube (donut-vormig luchtkussen) de rivier konden afdrijven en zo de bronnen ook konden bereiken. Jan en ik keken elkaar aan en zeiden meteen volmondig ‘ja’. We kozen voor een ‘koppels tube’ waar we met z’n tweetje in konden dobberen. Een daguitstap mag ook al eens wat romantischer zijn!

In Ginnie Springs had je de mogelijkheid uit verschillende wateractiviteiten: van de rivier afdrijven met een tube tot paddle boarden, kanoën en zelfs duiken. Kom je tijd tekort, kan je er ook voor kiezen om te kamperen of een cottage te huren. Wij betaalden de dagprijs en de huur van onze ‘koppels tube’. Meer uitleg over de prijzen en verschillende activiteiten kunnen jullie in detail op de website vinden.

Met de auto gingen we onze ‘koppels tube’ ophalen bij de huurdienst. Niet goed nagedacht over hoe groot dat ding wel was, probeerden we het in onze koffer te duwen. Dat lukte dus niet. Met de koffer open en half onze tube uit de auto hangend, reden we zachtjes naar de eerste bron. We besloten om eerst alle bronnen te ontdekken. Deze zijn toegankelijk met de auto. Bij elke bron is er parkeerplaats voorzien en zijn er sanitaire voorzieningen.

De bronnen verkennen

Nu het nog niet druk was, maakten we gretig gebruik van de tijd om foto’s te maken van deze prachtige locaties. We begonnen bij de meest gefotografeerde en populaire bronnen Ginnie spring en Devils Eye. Twee betoverende locaties die tot de verbeelding spreken. Door het helderblauwe water kan je de bodem zien en verschillende grotingangen.

De bronnen zijn overal toegankelijk door een ponton met trapjes. Ik nam voorzichtig de eerste stapjes in het water terwijl Jan al druk in de weer was met het opzetten van de camera. Het water was zo koud. Ook al was het reeds redelijk warm in de ochtend toch moest ik even doorbijten om er van kop tot teen in de duiken. Eenmaal in het water was het zalig verfrissend. Even heen en weer zwemmen en het koude gevoel was verdwenen.

De perfecte familie uitstap naar Ginnie Springs | Florida | USA

We merkten al snel dat we niet alleen waren, enkele nieuwsgierige eekhoorns kwamen uit hun schuilplaats. De helemaal niet verlegen knaagdiertjes waren vooral geïnteresseerd in onze apparatuur en rugzak. Zo hebben we net op tijd onze camera die op het statief stond, kunnen redden van een val. Een eekhoorn wou maar al te graag van zijn tak naar dit voor hem vreemde object springen. Met grote handgebaren en veel gespetter hebben we dit kunnen vermijden.

De perfecte familie uitstap naar Ginnie Springs | Florida | USA

Langzaam stroomden de eerste bezoekers toe. Vooral mensen die in het park zelf verbleven of fervente duikers. Devil’s Eye is een heel bekende plek onder de duikers. Een vriendelijke en vaste bezoeker wees ons erop dat we best onze camera in de gaten hielden, want dat er op drukke momenten zoals weekends veel gestolen werd.

De perfecte familie uitstap naar Ginnie Springs | Florida | USA

Het tubetrail dobberen

Na het fotograferen van de twee eerste bronnen, hadden we het eerlijk gezegd een beetje gehad. Het werd warmer en we hadden gewoon zin om te genieten van deze mooie plekken dus besloten we aan het tube trail te beginnen. We reden met de auto, nog steeds met de halve tube uit de koffer naar het beginpunt van de tubetrail.

We zagen gezinnen en families hun tubes aan elkaar hechten, met nog enkele kleinere tubes voor een frigobox. Dit was blijkbaar niet hun eerste keer. Jan en ik hadden er niet aan gedacht om iets mee te nemen om te eten of te drinken. We vonden dit wel jammer. Met een klein beetje jaloezie keken we naar andere tubers genietend van een hapje en drankje terwijl ze dobberden. Al snel vergaten we onze dorstig en hongerig gevoel tijdens het drijven. We genoten van de prachtige natuur. De impressionante bomen die aan de oever over de rivier helden, de kleine schildpadjes die op een boomstronk lagen te zonnen,…

De perfecte familie uitstap naar Ginnie Springs | Florida | USA

Tijdens het drijven kon je vanop de rivier de inhammetjes ingaan en zo de bronnen bereiken. Natuurlijk ging dit niet zonder slag of stoot. Doordat de rivier stroomafwaarts liep, moesten we wel even peddelen om te kunnen afslaan. Natuurlijk hadden we niet aan een peddel gedacht dus één van ons moest het water in om onze tube al zwemmend te duwen. Jan offerde zich op en ik hield in ruil onze rugzak droog. Devil’s Eye en Ginnie Spring die er die ochtend zo sereen bij lagen, waren nu felgekleurd onder de verschillende soorten tubes. Het was zelf moeilijk een weg te banen tussen al deze tubes een zwemmers door.

De perfecte familie uitstap naar Ginnie Springs | Florida | USA

Bij de voorlaatste bron ‘Dogwood spring’ werden we opnieuw verrast. Deze veel kleinere maar zeker niet minder mooie bron was veel rustiger. We bleven er heel even dobberen.

Materiaal terugbrengen in Ginnie Springs

Eenmaal aangekomen bij het eindpunt van de tubetrail volgende we het pad naar de verhuurdienst. Hier leverden we onze tube in en stapten via een goed aangeduide weg terug naar het beginpunt waar onze auto geparkeerd stond. We besloten met de auto nog even terug te keren naar Dogwood Spring waar we nog even een verfrissende duik namen. Achteraf genoten we bij  Ginnies grill nog van een lekkere late lunch.

Nog enkele tips voor een onvergetelijke uitstap naar Ginnie Springs

 • De drukst bezochte dagen liggen tijdens het weekend. Als je je niet overrompeld wil voelen, probeer je best op weekdagen te gaan.

 • Ga je voor fotografie, ga dan zo vroeg mogelijk. Ook voor het tuben vertrek je best in de voormiddag. In de namiddag is het beduidend drukker.

 • Hou er rekening mee dat je toegang moet betalen en extra indien je materiaal wil huren. Meer info hierover kan je op de website vinden.

 • Indien je een ‘koppels tube’ huurt, weet dan dat deze niet in een normale koffer past. Je kan er ook voor kiezen je eigen tube of luchtmatras mee te nemen.

 • Houd al je waardevolle spullen dicht bij jou, laat ze niet onbewaakt achter.

 • Laat geen afval en eten slingeren voor eekhoorns en andere dieren.

 • Neem iets te drinken en te snacken mee of koop het voordien in winkel op het domein.

 • Neem een waterdichte tas/ton mee om je waardevolle spullen en handdoeken tijdens het tuben in op te bergen.

De perfecte familie uitstap naar Ginnie Springs | Florida | USA

Wij kijken met enorm veel plezier terug naar deze geslaagde daguitstap in Ginnie Springs. We zouden het ook iedereen aanraden om hier een bezoek te plannen. De bronnen zijn stuk voor stuk prachtig en liggen in een betoverende omgeving. Het stroomafwaarts tuben op de Santa Fé rivier was echt top. Kortom de perfecte familie activiteit voor jong en oud waar zowel actie als relaxatie elkaar afwisselen.

De perfecte familie uitstap naar Ginnie Springs | Florida | USA

Bekijk hieronder ook zeker het aanbod van Getyourguide voor de beste deals op onvergetelijke uitstappen in Florida.

 

Heb ik je overtuigd om Ginnie Springs te bezoeken? Laat het me dan weten in de reacties hieronder. Wil je meer van Florida ontdekken, bekijk dat zeker ook mijn reistips voor Miami, The Everglades of Sanibel island.

Bedankt om te lezen.

Veel liefs,

Sarah

De perfecte familie uitstap naar Ginnie Springs | Florida | USA

Blijf op de hoogte van nieuwe blogposts en abonneer je hieronder op mijn nieuwsbrief!

Pin Voor Later

De ultieme gids voor Ginnie Springs
De ultieme gids voor Ginnie Springs

Reistips en -benodigdheden

Wil je graag een onvergetelijke vakantie plannen? Bekijk dan zeker dit handige websites.

Deze vind je misschien ook leuk

Spread the love

2 thoughts on “De perfecte familie uitstap naar Ginnie Springs | Florida | USA

  • Sarah De Gheselle says:

   Sarah,
   Deze plek is echt een aanrader. Eén van de mooiste en authentieke bestemmingen die we op onze roadtrip gedaan hebben 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *