PRIVACY POLICY | SARAH DE GHESELLE

In deze privacy policy leg ik je uit op welke wijze ik jouw persoonsgegevens zal verwerken en welke rechten jij hebt als klant. Sarah De Gheselle hecht veel belang aan jouw vertrouwen en dus ook aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Je vindt daarom hieronder ons privacy-beleid, dat van toepassing is op de website en op de relatie tussen Sarah De Gheselle en jou, als (potentiële) klant.

1. Wie ben ik?

Sarah De Gheselle, met vestigingsadres Bortierlaan 22, 8660 De Panne en met ondernemingsnummer BE 0550.880.222 is de verwerkingsverantwoordelijke van jouw persoonsgegevens. Je kan contact met ons opnemen via volgende gegevens:

2. Over welke gegevens gaat het?

Wanneer je met ons contact opneemt, bijvoorbeeld via e-mail, telefonisch of via het contactformulier op onze website, dan worden jouw gegevens (telefoonnummer, postadres, e-mailadres) en de informatie die je ons meedeelt, door ons verzameld.

3. Voorwaarden

In volgende gevallen worden jouw persoonsgegevens verzameld, verwerkt en gebruikt:

  • mits jouw expliciete toestemming,
  • indien dit nodig is om een door jou gevraagde dienst te verlenen,
  • indien dit wettelijk verplicht is,
  • indien een legitiem belang dit verantwoordt.

4. Voor welk doel?

Jouw persoonsgegevens worden verzameld en verwerkt opdat Sarah De Gheselle het nodige kan doen voor de dienstverlening die zij aanbiedt en uitvoert. Daarnaast worden jouw gegevens eveneens gebruikt voor het versturen van een nieuwsbrief of om je op de hoogte te brengen van interessante nieuwigheden die zich voordoen bij Sarah De Gheselle. Jouw persoonsgegevens kunnen eveneens worden aangewend voor marketingdoeleinden die verbonden zijn aan de activiteiten Sarah De Gheselle. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je een uitnodiging ontvangt voor evenementen die Sarah De Gheselle organiseert, kan je een wenskaart ontvangen vanwege Sarah De Gheselle, een nieuwsbrief ontvangen, enz.

5. Duur?

Jouw persoonsgegevens worden zo lang bewaard als nodig voor het uitvoeren van de dienstverlening. Jouw facturatiegegevens worden 7 jaar bewaard omdat de wet dit voorschrijft.

6. Hoe worden jouw gegevens beveiligd?

Sarah De Gheselle is zodanig georganiseerd dat jouw gegevens optimaal worden beveiligd. Sarah De Gheselle doet dan ook alle redelijke inspanningen om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te beschermen.

7. Worden jouw gegevens gedeeld met derden?

Jouw persoonsgegevens worden enkel met derden gedeeld in het kader van de activiteiten van Sarah De Gheselle. Zo dienen wij namelijk beroep te doen op een aantal dienstverleners in het kader van het verstrekken van onze diensten, bijvoorbeeld een software-leverancier, boekhouder, enz. Daarnaast is het ook mogelijk dat jouw persoonsgegevens gedeeld worden ten gevolge van wettelijke verplichtingen. Jouw persoonsgegevens worden evenwel nooit met derden gedeeld buiten dit kader om, zoals bijvoorbeeld voor marketing- of commerciële doeleinden.

8. Welke rechten heb jij?

Conform de geldende wettelijke bepalingen heb je volgende rechten met betrekking tot jouw persoonsgegevens:

  • recht op intrekking van jouw toestemming;
  • recht op inzage en/of kopiename;
  • recht op aanpassing of rectificatie;
  • recht op gegevensuitwissing of het recht op vergetelheid;
  • recht van bezwaar en
  • recht op overdraagbaarheid

Je kan deze rechten eenvoudigweg uitoefenen door contact op te nemen met Sarah De Gheselle. Dit kan schriftelijk per e-mail [email protected] Binnen een termijn van een maand word je per kerende gecontacteerd. Het uitoefenen van jouw rechten is kosteloos, behalve indien jouw verzoek kennelijk ongegrond en/of buitensporig is. In dat laatste geval kunnen er administratieve kosten worden aangerekend of kan er gekozen worden om geen gevolg te geven aan jouw verzoek na de mededeling van de reden(en) tot weigering van jouw verzoek.

9. Klachtmogelijkheden

Indien je een klacht hebt met betrekking tot de verzameling, het gebruik en/of de verwerking van jouw persoonsgegevens kan je steeds met ons contact opnemen en heb je ook de mogelijkheid om:

  • je te richten tot de toezichthoudende autoriteit. De gegevensbeschermingsautoriteit is gevestigd te 1000 Brussel, Drukpersstraat 35. Je kan de autoriteit tevens contacteren per telefoon (02/274.48.00), per fax (02/274.48.35), per e-mail ([email protected]) en via de website https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/burger/acties/klacht-indienen en/of
  • indien je schade lijdt, kan je je wenden tot de bevoegde rechtbank.

10. Slotbepaling

Sarah De Gheselle behoudt zich het recht voor het privacy-beleid eenzijdig te wijzigen. Je kan de meest recente versie van het privacy-beleid steeds terug vinden op de website. Vanaf de publicatie op de website treden mogelijke wijzigingen in werking.

11. Wijzigingen 

Deze verklaring is van toepassing vanaf 22/04/2021. Ik kan deze verklaring te allen tijde eenzijdig wijzigen. Wijzigingen zullen steeds op deze website gepubliceerd worden zodat jij te allen tijde op de hoogte blijft van de verklaring van deze website.

12. Bevoegdheidsbeding 

Deze verklaring wordt beheerst, geïnterpreteerd en uitgevoerd overeenkomstig het Belgisch recht. Het Belgisch recht is exclusief van toepassing bij een eventueel geschil. De rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen, zijn exclusief bevoegd, tenzij dwingend recht anders bepaalt.

 

COOKIE POLICY | SARAH DE GHESELLE

Wat is een cookie?

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door de browser op jouw harde schrijf van jouw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden. Een cookie is een bestand met een ID (een reeks letters en cijfers) dat door een webserver naar een webbrowser wordt verzonden en door de browser wordt opgeslagen. De identificatie wordt vervolgens teruggestuurd naar de server telkens wanneer de browser een pagina van de server opvraagt. Cookies zijn kleine stukjes gegevens die zijn opgeslagen in de browser van een bezoeker. Ze worden meestal gebruikt om bij te houden welke instellingen gebruikers hebben geselecteerd en welke acties ze op een site hebben ondernomen.

Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren. Cookies bevatten doorgaans geen informatie die een gebruiker persoonlijk identificeert, maar persoonlijke informatie die wij over jou opslaan, kan worden gekoppeld aan de informatie die is opgeslagen in en is verkregen via cookies. 

Wie is verantwoordelijk voor het gebruik van cookies op deze website?

Sarah De Gheselle 
Bortierlaan 22, 8660 De Panne
BE 0550.880.222
[email protected]

Welke cookies gebruikt Sarah De Gheselle en waarom?

Er kunnen verschillende soorten cookies via onze diverse online diensten worden geplaatst. De cookies kunnen in verschillende categorieën worden opgedeeld, die we hierna voor je opsommen. Onderstaande cookies worden zeker niet allemaal tegelijk via onze website of (mobiele) applicaties geplaatst. 

Noodzakelijke functionele cookies 

Noodzakelijke functionele cookies zijn cookies die nodig zijn om onze online diensten op een goede manier te gebruiken. Wij gebruiken deze cookies om onder meer de volgende voordelen te garanderen:

  • Informatie onthouden die je invult of aanduidt op de verschillende pagina’s. Zo hoef je niet altijd al je gegevens of voorkeuren opnieuw in te vullen of aan te duiden.
  • Instellingen opslaan voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutie gegevens van je scherm.
  • Je browserinstellingen uitlezen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven.
  • De website gelijkmatig belasten, waardoor die steeds bereikbaar blijft.
  • Je laten reageren op onze website en in onze apps.

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld. 

Statistische cookies 

Statistische cookies verzamelen algemene informatie over de manier waarop onze online diensten worden gebruikt. We kunnen statistische analyses maken van de informatie die we op deze manier krijgen. Hoe ben jij op onze webpagina terecht gekomen? Op welke (mobiele) applicatie breng je de meeste tijd door? Dankzij statistische resultaten kunnen we de structuur, navigatie en inhoud van onze online diensten zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken en verbeteren.

Advertentiecookies 

Advertentiecookies volgen je surfgedrag op onze websites om je gebruikersprofiel samen te stellen. Dit profiel wordt dan gebruikt om je advertenties te tonen die bij jouw persoonlijke interesses passen. Advertentiecookies kunnen enkel gegevens verzamelen die iets over je mediagebruik vertellen. Persoonlijke  identificatiegegevens zoals je naam of adres, die je bijvoorbeeld in je Maison Botanique-profiel hebt ingevuld, worden hiervoor niet gebruikt. We zullen altijd je toestemming vragen om aangepaste advertenties op onze online diensten te tonen. Dat doen we via de cookie instellingen die op je scherm verschijnen wanneer je één van onze online diensten gebruikt. Je kan je toestemming via dezelfde instellingen ook altijd intrekken.

Aanbeveling Cookies

Aanbeveling Cookies volgen – net als advertentiecookies – je surfgedrag om je gebruikersprofiel samen te stellen. Dat profiel wordt dan gebruikt om  je een media-ervaring te bezorgen die bij je interesses past. Deze cookies vertellen ons iets over jouw gebruik van onze online diensten, zodat wij meer gerichte aanbevelingen en suggesties kunnen doen. Verder zorgen deze cookies ervoor dat de programma’s die je al hebt bekeken, niet opnieuw als suggestie verschijnen. Zo hopen we je in aanraking te brengen met nieuwe programma’s en informatie die je boeiend vindt, en waar je zelf misschien niet meteen aan had gedacht.  

Sociale media cookies

Sociale media cookies worden gebruikt om de integratie van sociale netwerksites op onze website mogelijk te maken. Onze online diensten kunnen ingebedde elementen van derde partijen bevatten. Dat kan gaan om inhoud die bij een andere partij opgeslagen is, maar die op, in of via onze online diensten wordt getoond. Verder kan content door knoppen via sociaalnetwerksites op onze online diensten gedeeld worden. Voorbeelden van die sociale media zijn Facebook, Google+, YouTube, LinkedIn en Twitter. Die derden kunnen via onze online diensten cookies plaatsen om gegevens te verzamelen. Wijzelf hebben geen invloed op wat die sociale media met hun cookies doen. Voor meer informatie over deze cookies verwijzen we je graag naar de verklaringen die de derden hierover op hun eigen websites geven. Let wel op dat die verklaringen regelmatig kunnen wijzigen.

Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het bedrijf Google, als deel van de ‘Analytics’dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Voor meer informatie, lees de Google Analytics Privacyverklaring.

Een overzicht van welke cookies wij daadwerkelijk gebruiken:

  • Siteground:
  • Flodesk: Persoonlijke informatie verstrekt bij het inschrijven voor de freebies of nieuwsbrief wordt opgeslagen in Flodesk. Flodesk wordt tevens gebruikt als een communicatie-instrument om u op de hoogte te houden ivm nieuwtje op de website.
  • Google Analytics & Jetpack WordPress Plugin: Statistieken van bezoekers van Sarah De Gheselle worden verzameld om de productiviteit van deze website te volgen, maar deze gegevens worden niet gecombineerd met persoonlijk identificeerbare informatie. Deze site slaat geen van deze gegevens op in een afzonderlijke database en gebruikt deze niet voor andere doeleinden.

  • WordPress plug-ins: Gegevens verzameld door WordPress-plug-ins worden niet opgeslagen in een afzonderlijke database.

  • Google Adsense & affiliate links: Als u op Sarah De Gheselle op een advertentie of een gelieerde link van een derde partij klikt, kan deze derde partij website informatie registreren over uw bezoek of persoonlijke informatie die u verstrekt. Sarah De Gheselle heeft geen inzicht of controle over of en hoe dit gebeurt. Het wordt aanbevolen om het privacybeleid van derde partij websites te raadplegen om te weten hoe zij met deze gegevens omgaan. Sarah De Gheselle neemt deel aan advertentienetwerken dat cookies gebruikt om de activiteit van de gebruiker die op deze advertenties klikt bij te houden, om zo inhoudsadvertenties te leveren die de gebruiker aanspreken.Deze website  produceert geen inhoud die kan leiden tot een belangenconflict.

Hoe lang blijven cookies op mijn apparaat staan?

Hoe lang een cookie op je computer of mobiele apparaat blijft staan, is afhankelijk van de vraag of het een ‘permanente cookie’ is of een ‘sessie cookie’. Sessie Cookies blijven slechts op je apparaat aanwezig tot je stopt met browsen. Permanente cookies blijven op je computer of mobiele apparaat aanwezig tot ze verlopen of tot ze worden verwijderd.

Eigen cookies en cookies van derden

Eigen cookies zijn cookies die van Instagram zijn. Cookies van derden zijn cookies die door een andere partij op je apparaat worden geplaatst via onze Service. Cookies van derden kunnen op je apparaat worden geplaatst door iemand die een service verleent aan Instagram, bijvoorbeeld door ons te helpen inzicht te krijgen in hoe onze service wordt gebruikt. Cookies van derden kunnen ook op je apparaat worden geplaatst door bedrijfspartners, zodat zij ze kunnen gebruiken om elders op internet te adverteren voor producten en services.

Hoe kan je jouw cookie instellingen wijzigen?

Wil je bepaalde cookies uitschakelen of wissen of jouw cookie instellingen aanpassen, ga dan naar de cookie-instellingen onderaan elke pagina.  Wij wijzen je er op dat webbrowsers je toelaten om je cookie instellingen te wijzigen. Deze instellingen zijn meestal terug te vinden in het menu ‘Opties’ of ‘Voorkeuren’ van je webbrowser. Om deze instellingen beter te begrijpen, kunnen de volgende links nuttig zijn. Zoniet dien je de ‘Help’ functie in je webbrowser te consulteren voor meer details.

Opmerking: als je je browser instelt op het uitschakelen van cookies of andere technologieën, kan het zijn dat je geen toegang hebt tot bepaalde delen van onze Service en dat andere delen van onze Service mogelijk niet naar behoren werken.