Mijn ervaringen met Everglades airboat tours in Florida – niet hoe ik me het had voorgesteld

Mijn ervaringen met Airboat tours in de Everglades in Florida

Iedereen weet dat Everglades airboat tours de beste manier zijn om de Everglades in Florida te verkennen. Maar welke organisaties bieden de beste tours aan? Lees hier mijn ervaringen met Everglades airboat tours, inclusief leuke tips wat je nog meer kan beleven in het Everglades National Park

Mijn ervaringen met Airboat tours in de Everglades in Florida

Everglades National Park

Everglades National Park is één van de grootse natuurgebieden in de Verenigde Staten. Het is gelegen in de staat Florida en  ligt op ongeveer 1 uur rijden van Miami. Het Everglades National Park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO omwille van zijn uniek ecosysteem bestaande uit mangroves en moerassen en is vooral bekend omwille van de alligatoren en de airboats.

Mijn ervaringen met Airboat tours in de Everglades in Florida

Airboats zijn kleine openlucht boten met een platte bodem en worden aangedreven door een soort van grote propeller. Ze zijn perfect om in ondiepe wateren zoals moerassen te varen. Dit is het vervoersmiddel bij uitstek om het gebied rondom het National Park Everglades te verkennen en wildlife te spotten. Binnenin het Everglades National Park worden geen airboat tours gedaan. Deze vind je juist buiten de grenzen van het officiële nationale park.

Een ervaring van mijn eerst Florida trip die me dan ook het meest is bijgebleven, is een Everglades airboat tour. Ik kan me nog levendig herinneren hoe een geweldige activiteit ik dit vond. Vol lof overtuigde ik Jan dit keer mee te gaan en voor de eerst keer samen de Everglades te beleven.

Everglades airboat tours

Een Everglades airboat tour boeken

We vertrokken vroeg in de ochtend vanuit Miami en hadden nog geen plannen gemaakt waar we een Everglades airboat tour zouden boeken. Van Miami downtown waar we verbleven was het ongeveer een uurtje rijden naar het Everglades National Park. Uit ervaring wist ik dat je gewoon richting het park kon rijden en dat je op de weg erheen verschillende airboat tours organisaties kon vinden.

Enkele jaren geleden deed ik een Everglades airboat tour met Buffalo Tigers Everglades Airboat tours. En dit was me heel goed bevallen. Ik herinner me nog dat deze tocht vooral door het moeras en grassige omgevingen vaarden. Ik kon toen heel veel wildlife spotten en had een enthousiaste en behulpzame gids die maar al te graag zijn kennis met de bezoekers deelde.

Natuurlijk wou ik eens een andere ervaring en Jan wou vooral een airboat tour door de mangrove. Na een kort onderzoek op internet vonden we een airboat organisatie die ook mangrove tochten aanbood.

Jungle Erv’s airboats

Mijn ervaringen met Airboat tours in de Everglades in Florida

Aangekomen bij Jungle Erv’s Airboats was ik een beetje teleurgesteld. Deze organisatie is gevestigd in het centrum van Everglades City. Daar bevinden zich verschillende airboat tours organisaties naast elkaar. Ik vond het er weinig authentiek en vooral heel toeristisch uitzien. Maar omdat Jan super enthousiast was omwille van de tochten doorheen de mangrove, besloot ik het een kans te geven.

We betaalden 42 USD per persoon voor een airboat tour door de mangrove van 1 uur. Daarnaast kregen we toegang tot de boardwalk en de alligator show.

Door de Mangroves

Samen met een Zweeds gezin en onze redelijk zwijgzame gids stapten we in de airboat. Vanaf we de mangroves indraaiden stonden we versteld van deze unieke wirwar aan weelderige, overgroeide waterwegen. Onze gids draaide een versnelling hoger en we scheurden door de smalle, kronkelige mangroves. Een echte adrenaline rush!

Mijn ervaringen met Airboat tours in de Everglades in Florida

Op de tocht konden we maar weinig wildlife spotten. We zagen 1 alligator en een wasbeertje. De gids probeerde het wasbeertje te dichter te lokken met vitamine water. Dit vond ik persoonlijk niet echt kunnen.

Mijn ervaringen met Airboat tours in de Everglades in Florida

Mijn ervaringen met Airboat tours in de Everglades in Florida

Naast een goede airboat kapitein kan ik eigenlijk niets meer over onze gids vertellen. Hij voer vooral met de boot en gaf niet veel uitleg.

Deze tocht moet je absoluut niet boeken om wildlife te spotten, maar het is wel een aanrader als snel door de mangroves wil scheuren.

Mijn ervaringen met Airboat tours in de Everglades in Florida

Boardwalk en Alligator show

Daarna maakten we nog een aangename wandeling langs de boardwalk van jungle Erv’s airboats door de prachtige natuur en langs het water.

Mijn ervaringen met Airboat tours in de Everglades in Florida

Eenmaal aangekomen bij de Alligator show kon ik mijn afkeer moeilijk verbergen. Hier werden verschillende alligatoren gehouden en tentoongesteld aan bezoekers. De verzorger legde uit dat dit om alligatoren ging die in de wildernis niet zouden overleven en hier erg gelukkig waren. Maar toen ze er één voor één uitgenomen werden, een band rond de bek werden gebonden en konden aangeraakt worden door de bezoekers, zagen ze er volgens mij niet echt gelukkig uit. Ik weigerde dan ook een alligator aan te raken en wou hier ook absoluut geen foto’s van nemen.

Wil je echt graag alligatoren spotten in de Everglades, ga dan op zoek naar een airboat tour die zich vooral focust op het spotten van wildlife en niet zozeer op spektakel gehalte.

Wat kan je nog doen in Everglades National Park?

Natuurlijk kan je nog veel meer doen in het Everglades National Park dan enkel en alleen airboat tours.

Mijn ervaringen met Airboat tours in de Everglades in Florida

Er zijn verschillende ingangen van het Everglades National park: Flamingo, Shark valley, Gulf coast visitor center en Chekika. De toegang tot het Everglades National park is betalend.

Bij de hoofdingang en Flamingo kom je voorbij het Ernest F. Coe visitor center en het Flamingo visitor Center waar je meer informatie kan vinden over het Everglades National Park, maar ook bijvoorbeeld muggenspray kan kopen. Een beetje verder gelegen is het Royal Palm visitor center van waaruit de meest prachtige wandelroutes Anhinga Trail en Gumbo Limbo Trail vertrekken.

Vanaf het Shark valley visitor center kan je een shark valley tram tour doen door het moeras naar de observatietoren waar je een prachtig uitzicht hebt over het Everglades National Park. Je kan er ook een fiets huren en deze weg met de fiets afleggen.

Het gebied Gulf coast bestaat vooral uit mangroves. Hier kan je kano’s en kajakken huren om zo de dichtbegroeide mangroves op een avontuurlijke wijze te verkennen.

Chekika is vooral een bekende plek om prachtige vogels te spotten.

Waar te eten in de buurt van het Everglades National Park?

Mijn ervaringen met Airboat tours in de Everglades in Florida

Op zoek naar een plek om te lunchen stootten we op Joanie’s blue crab café. Dit is met één van de meest uitzonderlijke plekken waar we op onze roadtrip doorheen het diepe zuiden gegeten hebben. Het is ook een plek die we met stip iedereen zouden aanbevelen. Hier kan je namelijk die typische lokale sfeer opsnuiven.

Mijn ervaringen met Airboat tours in de Everglades in Florida

Het is absoluut geen sterrenrestaurant, maar je moet er vooral gaan voor de belevenis. Vergeet als dessert zeker niet de Key Lime Pie, een typische streekgerecht met een verfrissend Limoen smaakje.

Mijn ervaringen met Airboat tours in de Everglades in Florida

Waar overnachten in de buurt van het Everglades National Park?

Kan je maar niet genoeg krijgen van het Everglades National Park en wil je meerdere dagen uittrekken om hier te vertoeven. Bekijk dan vast en zeker deze unieke accommodaties.

Port of the Islands Everglades Adventure Resort

River Wilderness Waterfront Villas

Captain’s Table Resort

Everglades City, Coastal Get-Away

Ook al viel deze airboat tour voor mij wat tegen. Toch raad ik je aan om er zeker eentje te doen tijdens je verblijf in de Everglades. Maar ga dan vooral op zoek naar een goede Airboat tour organisatie die je laat kennis maken met het prachtige fauna en flora van de Everglades.

Reis je binnenkort naar Florida in de Verenigde Staten, lees dan ook zeker deze blogposts:

Maakte jij reeds een airboat tour in de Everglades? Laat me weten wat je er van vond in de reacties.

Bedankt om te lezen.

Liefs,

Sarah

Blijf op de hoogte van nieuwe blogpost en abonneer je hieronder op mijn nieuwsbrief.

 

Pin voor later

Wat kan je verwachten van een airboat tour in de Everglades
Wat kan je verwachten van een airboat tour in de Everglades

Reistips en -benodigdheden

Wil je graag een onvergetelijke vakantie plannen? Bekijk dan zeker dit handige websites.

Des vind je mischien ook leuk

Spread the love

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *