Over de reisblog ‘Travel With Me’

Welkom op ‘Travel With Me’, de reisblog voor inspiratiezoekers. Je kan wel zeggen dat de afgelopen jaren reizen steeds een belangrijkere rol in ons leven is gaan spelen. Het is een echte passie geworden. Bij onze reizen staan vooral ontdekken en genieten op de eerste plaats, even ontsnappen uit die dagelijkse sleur. Maar om veel te kunnen reizen, moet er gewerkt worden. Dit betekent dat we veel creatiever moeten omspringen met tijd en bestemmingen.

De juiste bestemming kiezen voor de hoeveelheid tijd die je beschikbaar hebt, is dan ook de belangrijkste reistips die we je sowieso al kunnen meegeven, maar binnen de categorie reistips op deze reisblog, vind je nog veel meer advies om de perfecte reis te plannen.

Ontdekken en genieten kunnen zowel dichtbij als ver weg. Daarom creëerden we op deze reisblog een onderscheid tussen korte trips en reisroutes.

Met korte trips willen we bestemmingen waar we vanuit België een leuke daguitstap of weekendje weg kunnen plannen, in de kijker zetten. Dit kan gaan van trendy citytrips tot avontuurlijke wandelingen in de natuur, maar ook waar je genieten van lekker eten en drinken.

Wanneer we de kans hebben om meer tijd uit te trekken voor een vakantie, kiezen we meestal voor een verre bestemming. Omdat we daar dan graag zoveel mogelijk willen ontdekken, opteren we meestal voor een rondreis of roadtrip die we zelf vooraf plannen en ons de vrijheid geeft om te gaan en staan waar we willen. Onder reisroutes kunnen jullie dan ook onze op maat gemaakte rondreizen en bijzondere bestemmingen die we op onze route tegenkomen, terugvinden.

Heb je al een idee van waar je volgende reisavontuur naartoe gaat, dan je kan op de reisblog ‘travel with me’ ook reisinspiratie vinden door op bestemming te zoeken.

Verder vinden we het een must om wanneer we reizen in de meeste authentieke accommodaties te verblijven. We kunnen enorm genieten van een luxe verblijf, een gezellig boutique hotel, maar glamping of overnachten in een campervan is ook volledig ons ding.

Door het vele reizen en het verblijven in de meest unieke accommodaties ging het bij ons kriebelen om hier nog iets meer mee te doen. Daarom besloten we een authentieke Belle époque villa vlakbij de Belgische kust te kopen en helemaal op te knappen om dan gedeeltelijk te verhuren als vakantiewoning Maison Botanique.

Wij hopen je met onze reisblog te inspireren om te meer ontdekken en vooral meer te genieten!

Indien je graag op de hoogte blijft van nieuwtjes, vergeet je zeker niet te abonneren op onze nieuwsbrief.

 

Over Sarah AKA ‘de blogger’

Mijn naam is Sarah. Ik groeide op in Zomergem, een klein dorpje dicht bij Gent in België. Als kind ging ik elk jaar met mijn ouders op vakantie. Van mijn moeder erfde ik de zin voor avontuur en het verlangen om nieuwe plekken te ontdekken.

Van mijn vader leerde ik genieten van lekker lokaal eten en het vinden van net dat tikkeltje meer luxe in the zoeken naar een perfect verblijf. Dit zijn nog steeds belangrijke eigenschappen die ik meedraag wanneer ik reis.

Op latere leeftijd genoot ik ervan om de wereld te ontdekken met vrienden. Daarnaast ontdekte ik ook mijn passie voor fotografie. Overal waar ik heen ging, bracht ik mijn fototoestel mee.

Gefascineerd door reizen, landschappen en cultuur, studeerde ik voor leerkracht geschiedenis en godsdienst. Lesgeven over deze vakken vond ik minder leuk. Daarom koos ik om te werken als leerkracht in het bijzonder onderwijs. Momenteel werk ik als leerkracht met kinderen met een verstandelijke beperking en studeer ik voor mijn master in de pedagogische wetenschappen. Ik ben een grote voorstander van levenslang leren op elke mogelijke manier.

In deze drukke levensstijl, had ik nood aan een creatieve uitlaatklep en deze vond ik op instagram. Ik deelde mijn reis avonturen online en kreeg veel appreciatie van mede reizigers.

Een liefdesverhaal

Ondertussen ontmoette ik Jan. We deelden dezelfde passies voor reizen, natuur, cultuur, avontuur en fotografie. Je zou kunnen zeggen dat we de perfecte match zijn. We werden verliefd en hij werd mijn vaste reispartner wanneer we erop uit trokken voor een nieuw avontuur.

Jan begon meer en meer deel te nemen aan het hele Instagram-verhaal. Samen gingen we op  zoek  naar de beste plekken om te fotograferen tijdens het reizen en deelden deze met onze volgers op sociale media. Het zorgde ervoor dat we veel bewuster gingen reizen. Op deze manier ontdekten we meer unieke plekken en verborgen pareltjes.

Het begin van onze reisblog ‘Travel With Me’

Veel mensen begonnen onze reizen te volgen en we zagen ons publiek op sociale media groeien.

Op onze grote reis door Thailand en Myanmar, waar Jan mij ook ten huwelijk vroeg, ontstond het idee van Travel With Me. Een online reisblog waar we onze ervaringen met gelijkgezinden konden delen.

Sinds de start van dit avontuur hebben geleerd om ons leven beter in te delen en te plannen zodat we meer tijd en middelen kunnen creëren om te reizen, we hebben talrijke nieuw plekken ontdekt die we nooit dachten te zien, we verbleven in unieke accommodaties waar we enkel van konden dromen, we maakten nieuwe vriendschappen, maar boven alles maken we onze droom waar en ontdekken we de wereld beetje bij beetje.

About sarah de gheselle
About Jan baelus

Over Jan AKA ‘de fotograaf’

Al van jongs af aan had Jan het grootste genoegen, dingen te creëren. Tekenen, schilderen, beeldhouwen, collages maken was volledig zijn ding. Het was al snel duidelijk dat Jan artistiek talent had, vandaar zijn keuze voor kunsthumaniora.

Hij volgde een klassieke kunstopleiding waar hij de basis kreeg voor het verder ontwikkelen van zijn kunstdiciplines. Daarna trok hij naar de koninklijke academie voor schone kunsten en volgde er de richting animatiefilm.

Na het afstuderen vond hij hier en daar korte opdrachten. Het was echter moeilijk voor een stabiele job te vinden in de creatieve sector.

Een beetje ontmoedigt door deze situatie besliste hij een lange reis naar Indonesie te maken. Het was daar dat hetzijn enthousiame voor reizen ontstond. Terug in België ervaarde hij een enorme leegte. Deze leegte werd al snel terug gevuld door steeds opnieuw te reizen.

Hij kon natuurlijk niet blijven reizen zonder doel en was vastberaden om iets te doen met zijn talent.

Ondertussen leerden we elkaar kennen in een lokaal café. We werden verliefd en besloten om samen te gaan wonen in Gent. In onze relatie is het belangrijk dat we elkaar ondersteunen, en het beste in elkaar naar boven halen.

Jan kreeg uiteindelijk een stabiele job in een klein vfx bedrijf. Eindelijk kon hij van zijn passie zijn job maken. Na drie jaar ging hij van de filmproductie over naar entertainment design voor één van de grootste pretpark groepen in België.

Waarom wij reizen

Wanneer we kunnen, reizen we. Het is onze manier om tot rust te komen, te genieten en te ontsnappen uit ons dagelijks stresserend professioneel leven. Jan vindt het dan ook leuk om onze ervaringen delen met iedereen die er graag op uit trekt en de wereld ontdekt.

Onze bucketlist

Sinds onze kindertijd droomden we beiden over reizen en zo veel mogelijk van de wereld te ontdekken. Daarom hebben voor de reisblog onze wenslijsten samen gelegd en zo ontstond er een grote dynamisch bucketlist die nog steeds evolueert. Volg mee en zie hoe we onze dromen proberen waar te maken.

Afrika

Antartica

 • Antartica cruise

Azië

 • Overnachten in een Yurt in Mongolië
 • 14 daagse trektocht naar Mount Everest Base Camp 1
 • Oversteken van de glazen Zhangjiajie brug en de Chinese muur
 • Spring or fall in Japan
 • Temple hopping in Bagan (Juli 2017, Bagan)
 • Bezoeken van de  Taj Mahal in Indië. (December 2019, Agra)
 • De ruïnes van Angkor Wat in  Cambodja bezoeken
 • Met een tuktuk door de straten van Bangkok scheuren (Juli 2017, Bangkok)
 • Street food tour in Hanoi
 • Bezoek aan de Phraya Nakhon grot in Prachuap Khiri Khan, Thailand (Juli 2017, Hua Hin)

Australië

 • Backpacken in the Australian Outback

Eurazië

 • Hete luchtballon vlucht over Cappadocia
 • De Trans-Siberian Express trein nemen

Europe

Noord Amerika

Oceanië

 • Genieten van een luxueus resort op een Polynesisch eiland.
 • Milfort sound en Fiordland national park

Zuid Amerika

 • Rum proeven in Cuba
 • Het inca trail bewandelen naar Macu Picch
 • De ruins van Azteken bezoeken in Mexico. ​​​
 • raften onder de Iguazu watervallen in Brazilie
 • foto’s nemen op Uyuni salt plain
 • Perito moreno glacier