Over de reisblog

Ik ben Sarah, en het zal je niet verbazen dat ik een grote passie heb voor reizen en fotografie. Daarbovenop vind ik het heerlijk om mijn reisavonturen om een creatieve manier te documenteren en delen, zodat ik ook jou kan voorzien van overvloedige reisinspiratie en handige reistips. Combineer al deze elementen, en je krijgt mijn reisblog!

Maar wat maakt mijn reisblog echt bijzonder?

Reizen is voor mij, en voor velen met een druk leven, dé manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Het biedt totale vrijheid, brengt inspiratie en laadt je op met hernieuwde energie. Daarom is het mijn missie om de reislust bij jullie, die zo hard werken, verder aan te wakkeren. Dit doe ik door uitgebreide reisgidsen, doordachte reisroutes en unieke aanbevelingen voor hippe hotspots en bijzondere adresjes te delen. Op deze manier bespaar jij kostbare tijd bij de voorbereiding van je reis en kun je het allerbeste halen uit die welverdiende vakantie.

Over Sarah

Ik groeide op in Zomergem, een klein dorpje dicht bij Gent in België. Als kind ging ik elk jaar met mijn ouders op vakantie. Van mijn moeder erfde ik de zin voor avontuur en het verlangen om nieuwe plekken te ontdekken. Van mijn vader leerde ik genieten van lekker lokaal eten en het vinden van net dat tikkeltje meer luxe in the zoeken naar een perfect verblijf. Dit zijn nog steeds belangrijke eigenschappen die ik meedraag wanneer ik reis.

Op latere leeftijd genoot ik ervan om de wereld te ontdekken met vrienden. Daarnaast ontdekte ik ook mijn passie voor fotografie. Overal waar ik heen ging, nam ik mijn fototoestel mee. Gefascineerd door reizen, landschappen en cultuur, studeerde ik voor leerkracht geschiedenis en godsdienst. Lesgeven in deze vakken vond ik minder leuk. Daarom koos ik om te werken als leerkracht in het bijzonder onderwijs. Tijdens mijn 11 jaar als leerkracht studeerde ik ook een master in de pedagogische wetenschappen. Ik ben een grote voorstander van levenslang leren op elke mogelijke manier. Zo leerde ik doorheen de jaren mijzelf ook fotograferen, foto’s bewerken, alles over social media marketing en SEO en volgde hier ook tal van cursussen over.

Fotografie en social media werden mijn creatieve uitlaatklep. En niet veel later kwam deze blog er ook bij. Deze kanalen groeiden in sneltempo en al snel werd ik uitgenodigd op persreizen en werkte ik samen met verschillende toeristische diensten, hotels, pr-kantoren, merken,… Een nieuwe wereld ging voor me open en ik genoot met volle teugen.

couple kissing on the mountains in Seceda South Tyrol

‘Van je passie je beroep maken’

apple picking in Trentino

Door het vele reizen en het verblijven in de meest unieke accommodaties ging het bij mij kriebelen om hier nog iets meer mee te doen.

Aangezien Jan (mijn verloofde) aan de kust werkte en graag daarheen wou verhuizen, besloten we een authentieke Belle époque villa in De Panne te kopen. Deze knapten we helemaal op en verhuren we gedeeltelijk als vakantiewoning genaamd ‘Maison Botanique’.

Door de combinatie van werken, studeren, verbouwen en bloggen vond ik het steeds moeilijker een gezonde balans te houden. Mijn creatieve uitlaatklep verdween op de achtergrond en ik werd hier heel ongelukkig door. In 2021 moest ik zelf even tijd nemen om op adem te komen. Een ‘burn out’ noemde de dokter het. Ik had me mentaal en fysiek nog nooit zo slecht gevoeld en besefte dat ik iets moest veranderen in mijn leven. Zo maakte ik een moeilijke beslissing om in september 2021 niet meer te starten als leerkracht, maar mijn eigen zaak uit te bouwen waarin ik mijn creatieve talenten meer de vrije loop kan laten.

Zo besloot ik om mijn bestaand aanbod van social media en blog promotie uit te breiden met content creatie/fotografie zowel voor bedrijven in de reis- en horecasector. Ben jij benieuwd hoe ik jou kan helpen? Bekijk hier mijn volledig aanbod!

De bucketlist

Sinds mijn kindertijd droom ik ervan zoveel mogelijk te reizen en de wereld te ontdekken. Gelukkig vond ik een partner die net zo graag reist als ik. Bij de start van deze blog, maakten we een bucketlist met plekken die we graag nog willen ontdekken. En hoe meer we erop uit trekken hoe langer onze bucketlist wordt.  Want steeds opnieuw worden we verrast door nieuwe landen, streken, accommodaties die we willen ervaren. Volg mee en zie hoe we onze dromen proberen waar te maken.

Afrika

Antartica

 • Antartica cruise

Azië

 • Overnachten in een Yurt in Mongolië
 • 14 daagse trektocht naar Mount Everest Base Camp 1
 • Oversteken van de glazen Zhangjiajie brug en de Chinese muur
 • Spring or fall in Japan
 • Temple hopping in Bagan (Juli 2017, Bagan)
 • Bezoeken van de  Taj Mahal in Indië. (December 2019, Agra)
 • De ruïnes van Angkor Wat in  Cambodja bezoeken
 • Met een tuktuk door de straten van Bangkok scheuren (Juli 2017, Bangkok)
 • Street food tour in Hanoi
 • Bezoek aan de Phraya Nakhon grot in Prachuap Khiri Khan, Thailand (Juli 2017, Hua Hin)

Australië

 • Backpacken in the Australian Outback

Eurazië

 • Hete luchtballon vlucht over Cappadocia
 • De Trans-Siberian Express trein nemen

Europe

Noord Amerika

Oceanië

 • Genieten van een luxueus resort op een Polynesisch eiland.
 • Milfort sound en Fiordland national park

Zuid Amerika

 • Rum proeven in Cuba
 • Het inca trail bewandelen naar Machu Picchu
 • De ruïnes van Azteken bezoeken in Mexico. ​​​
 • raften onder de Iguazu watervallen in Brazilië
 • foto’s nemen op Uyuni salt plain
 • Perito moreno glacier