Eén dag in Pisa: De leukste Pisa bezienswaardigheden!

bezienswaardigheden Pisa

Pisa in Toscane is één van de meest bezochte steden omwille van zijn bekende scheve toren. De meeste bezoekers komen dan ook slechts enkele uurtjes om deze populaire trekpleister te bezichtigen en uiteraard te fotograferen. Maar Pisa heeft nog veel meer te bieden. Na er enkele dagen zelf door te brengen, deel ik graag mijn tips met jullie. Hier vinden jullie de leukste Pisa bezienswaardigheden, perfect om één dag of meerdere dagen in deze prachtige stad te vertoeven.   

** Disclaimer: Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat we een commissie kunnen ontvangen als je iets koopt dat we echt aanbevelen. Dit kost u niets extra en ondersteunt onze blog. Dank je. ** 

 

Pisa is de hoofdstad van de provincie Pisa, één van de 10 provincies in het prachtige Toscane. Toscane is één van de meest bezochte regio’s in Italië omwille van zijn oogverblindend landschap met onder meer de Chianti wijngaarden en indrukwekkende, historische steden zoals Firenze, Siena en Lucca.  

Chianti Tuscany

Pisa ligt in het westen van Toscane op enkele kilometers van de Tyrreense zee. Hier mondt ook de rivier Arno uit, die Pisa in twee delen scheidt.  De stad is vooral bekend om de scheve Toren van Pisa en trekt daarom vele bezoekers.  

Daarnaast is Pisa ook een gunstige stad om naar Toscane te reizen. Vanuit verschillende landen kan je heel goedkoop vliegen naar Pisa. Pisa is ook een heel goede uitvalsbasis om Toscane verder te ontdekken, want vanuit Pisa kan je ook heel gemakkelijk met de trein naar verschillende plekken in Italië reizen. 

Bovendien is Pisa ook gewoon een heel leuke stad om te vertoeven.  

Hoe reizen naar Pisa?  

Reizen naar Pisa kan op verschillende manieren. Voor een korte trip zou ik je aanraden om met het vliegtuig te reizen. Vanuit België kan je met verschillende vliegtuigmaatschappijen vanuit Brussels Airport of Brussels Charleroi Airport naar Pisa vliegen.  

Vanuit de luchthaven kan je met de Pisa Mover of de taxi naar het centrum. Als je voor twee personen een ticket voor de Pisa Mover (5 euro per persoon) koopt, dan is dat ongeveer gelijk aan de prijs van een taxi. Op de terugweg van ons hotel naar de luchthaven van Pisa opteerden we dus voor de taxi. We betaalden 12 euro voor deze rit. 

Indien je plannen hebt om nog verder te roadtrippen door Italië, dan kan je ook perfect met de auto naar Pisa reizen. 

Kom je vanuit een andere bestemming in Italië? Dan is Pisa heel gemakkelijk bereikbaar met de trein. Deze keer reisden we vanuit Verona met de trein naar Pisa. In het verleden reisden we ook al vanuit Pisa met de trein naar Firenze en Cinque Terre. Over het algemeen kan ik zeggen dat het treinverkeer in Italië best wel goed is georganiseerd. 

Pisa is geen grote stad, dus je kan je perfect al wandelend verplaatsen. Indien wandelen niet je ding is, kan je er ook op verschillende plekken beroep doen op een deelstep. Wil je meer van de omgeving meepikken, dan kan je ook een fiets of Vespa huren.  

De beste tijd om naar Pisa te reizen 

In Toscane heerst over het algemeen een mild klimaat. De periode met het meeste kans op zon start van april tot oktober. Tijdens de zomermaanden juli en augustus kan het er heel warm worden. Uiteraard is het dan ook vaak drukker omwille van de vakantieperiode.  

Wil je de stad in alle rust verkennen dan raad ik je aan om in het voor- of najaar een stedentrip naar Pisa te plannen. Ik was er reeds twee keer. Eén keer in februari en toen was het bar koud en één keer eind juni wanneer er net een hittegolf heerste, twee uitersten dus. Al bij al vond ik het net iets leuker om in Pisa te vertoeven in juni omdat ik dan kon genieten van die heerlijke zomerse vibe.  

Daarnaast waren we er net tijdens Il Gioco del Ponte. Dit is een groot volksfeest dat jaarlijks op de laatste zaterdag van juni plaatsvindt. Deze lokale traditie gaat helemaal terug naar 1568.  

Il Gioco del Ponte, Pisa, Tuscany

De stad Pisa wordt door de Arno in twee delen verdeeld. Er heerst er een gezonde rivaliteit tussen het noorden ‘de Tramontana’ met het zuiden de ‘de Mezzogiorno’  Op de Ponte di Mezzo, die beide stadsdelen verbindt, komen jaarlijks de sterkste mannen van de 12 regionale districten samen. Ze dagen elkaar uit in de strijd om de brug. Hier meten ze hun krachten door 7 ton zware karren over de brug te trekken.  

Il Gioco del Ponte, Pisa, Tuscany
Il Gioco del Ponte, Pisa, Tuscany

Duizenden toeschouwers verzamelen zich langs de oevers van de Arno om hun favoriete team toe te juichen. Bovendien gaat het feest gepaard met optochten in tradionele kledij. Prachtig om te zien! Kortom er heerst een super levendige en gezellige sfeer. Absoluut de moeite om eens mee te maken.  

Il Gioco del Ponte, Pisa, Tuscany

Waar verblijven in Pisa?  

Hotel La Pace 

Wij verbleven afgelopen juni in hotel La Pace omdat het deel uitmaakte van onze 5-daagse road trip door Toscane met de Vespa. We besloten voor het gemak hier enkele dagen bij te boeken zodat we niet van locatie moesten verhuizen.  

Hotel la Pace is een eenvoudig hotel. Het is de perfecte optie als je geen groot budget hebt en toch op een goede locatie, namelijk nabij het station van Pisa, wil logeren. Je hebt er alles wat je nodig hebt voor een kort verblijf in Pisa. En bonus: het ontbijt is er heel uitgebreid en overheerlijk.

Hotel La Pace, PisaSource: booking.com

Klik hier voor meer info, beschikbaarheid en prijzen

Rinascimento Bed & Breakfast 

In Rinaschimento Bed & Breakfast verblijf je in een authentiek middeleeuws gebouw in het hartje van Pisa. Ook de inrichting van de kamers met de lange gordijnen zorgen ervoor dat je je in middeleeuws Paleis waant. Vanuit de B&B heb je uitzicht over de oudste winkelstraat van Pisa, Borgo Stretto. Je bent dus op wandelafstand van al de belangrijkste bezienswaardigheden in Pisa.

Rinascimento Bed & Breakfast Source: booking.com

Klik hier voor meer info, beschikbaarheid en prijzen

La Perla del Borgo B&B 

Ook La Perla del Borgo B&B bevindt zich nabij Borgo Stretto en dus op wandelafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden in Pisa. Deze B&B is gesitueerd in een historische pand, maar is recent gerenoveerd. Dit kan je zien in de prachtige, ruime kamers die trouwens beschikken over alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijk verblijf. 

La Perla del Borgo B&B Source: booking.com

Klik hier voor meer info, beschikbaarheid en prijzen

B&B Di Camilla 

B&B Di Camilla ligt ook in het historische centrum van Pisa nabij de belangrijke bezienswaardigheden. Het gebouw beschikt over een gezellige binnentuin waar je vanuit de kamers zicht op hebt. Bovendien kan ‘s ochtends ook in de tuin ontbijten. Super gezellig! Deze accommodatie is zeker een aanrader wanneer je met de auto komt, want bij B&B Di Camilla kan je tegen betaling je auto op de privé parking parkeren.  

B&B Di Camilla Source: booking.com

Klik hier voor meer info, beschikbaarheid en prijzen

De leukste bezienswaardigheden in Pisa 

Piazza dei Miracoli  

De meest bekende bezienswaardigheden in Pisa zijn de gebouwen op het Piazza dei Miracoli. Je vindt er onder andere de bekende scheve Toren van Pisa, maar ook de Kathedraal, het Baptisterium en Camposanto. Het is daarom één van de belangrijkste centra van middeleeuwse kunst in de wereld. Het zal je dan ook niet verwonderen dat in 1987 het gehele plein met alle gebouwen tot UNESCO Werelderfgoed werd uitgeroepen.

Op Piazza dei Miracoli kan je de verschillende gebouwen afzonderlijk bezichtigen, maar je kan ook kiezen voor verschillende combinaties. Hier kom ik later nog op terug.

Leuk weetje: de naam ‘Piazza dei Miracoli’ is afkomstig uit een boek van Gabriele d’Annunzio wiens huis we bezochten in de Gardone Riviera aan het Gardameer. Hij omschreef het plein als een wei der wonderen.  

En zo lijkt het ook een beetje, want rondom de gebouwen ligt een groot grasveld waar je heerlijk kan relaxen op zonnige dagen in de schaduw van de eeuwenoude stadsmuren. Naast Piazza Dei Miracoli is er een gigantisch marktplein waar je tal van souvenir stalletjes kan vinden, maar ook verfrissende drankjes en overheerlijke gelatos. Heerlijk om hier even te pauzeren tijdens je bezoeken door.

souvenir shopping, Piazza dei Miracoli, Pisa, Tuscany
souvenir shopping, Piazza dei Miracoli, Pisa, Tuscany
De scheve Toren van Pisa 

Het eerste gebouw dat je opvalt op Piazza dei Miracoli is absoluut de indrukwekkende scheve Toren van Pisa. Niet alleen omdat hij zo scheef staat, maar omdat hij meestal omringd wordt door een massa mensen die gekste houdingen aannemen voor zo’n typische foto met de populaire toren. Super grappig om te zien! Wil je graag het gebouw in zijn volle glorie, zonder toeschouwers fotograferen. Dan raad ik je aan om rond zonsopgang te gaan.  

Leaning tower of Pisa, Pisa, Tuscany
Leaning tower of Pisa, Pisa, Tuscany

Bij aanvang van de bouw van de Toren van Pisa was het de bedoeling dat dit een losstaande klokkentoren werd bij de Duomo. Omwille van de onstabiele ondergrond begon de toren vrijwel bij de start van de bouwwerken te zakken. Omdat dit pas na de bouw van de derde verdieping goed zichtbaar werd, stopte men met bouwen. Daarna volgenden op een periode van 200 jaar nog 2 etappes waarin aan de toren werd verder afgewerkt. In de jaren ’90 werd de toren gerestaureerd om de hellingsgraad te verminderen, zodat de veiligheid van de bezoekers kon worden gegarandeerd.  Wees dus niet bang, de toren kan niet omvallen. Een bezoek aan de Toren van Pisa is dus veilig!

Leaning tower of Pisa, Pisa, Tuscany

Duomo Santa Maria Assunta  

Hoewel bijna iedereen komt voor die cliché foto met de scheve Toren van Pisa zijn ook de andere gebouwen op Piazza dei Miracoli een bezoekje waard.  

Naast de voormalige klokkentoren vind je de prachtige Duomo Santa Maria Assunta, één van de mooiste kathedralen in Italië.  

Kenmerkend voor de gebouwen op Piazza dei Miracoli is dat ze allen een lange bouwgeschiedenis hebben met verschillende bouwmeesters. Dit was voor de Duomo van Pisa niet anders.  

Op de bouw van de Duomo werd er absoluut geen geld bespaard waardoor zowel het exterieur als interieur rijkelijk gedecoreerd is met dure grondstoffen zoals verschillende kleuren marmer en prachtige kunstwerken zoals de byzantijnse mozaïeken.  

De kathedraal is gebouwd in de typische Pisaans Romaanse stijl waar ook Byzantijnse, Lombardische en Arabische elementen zijn geïntegreerd.  

Duomo Santa Maria Assunta, Pisa, Tuscany

Wanneer je tijd hebt, breng zeker een bezoekje de Duomo en laat je overweldigen door het prachtige interieur versierd met de meest indrukwekkende mozaïeken en oogverblindende fresco’s. Het abolute pronkstuk van de kathedraal is de versierde preekstoel Van Giovanni Pisano.  

Battistero di San Giovanni 

Naast de scheve Toren van Pisa en de Duomo springt er nog een gebouw op het Piazza dei Miracoli in het oog, het magnifieke Battistero di San Giovanni. Dit indrukwekkende, circkelvormige gebouw is de grootste doopkapel van Italië.  

Ook het Baptisterium heeft een lange bouwgeschiedenis met verschillende bouwmeesters. Dit resulteerde in een mix van romaanse en gotische architectuur.  

Battistero di San Giovanni, Pisa, Tuscany
Battistero di San Giovanni, Pisa, Tuscany

Het interieur van het Baptisterium is eerder eenvoudig. Er is weinig decoratie met uitzondering het originele achthoekig doopvont dat helemaal teruggaat naar 1246.  

De omvang van het gebouw zorgt voor een unieke akoestiek. Tijdens de bezoekuren wordt dit gedemonstreerd door op bepaalde tijdstippende de deuren van het gebouw te sluiten en een kort lied te zingen. Geweldig om te horen! 

Vanaf het Baptisterium heb je trouwens ook een prachtig uitzicht op de Duomo.  

Camposanto 

Een plek die je zeker niet mag missen op Piazza dei Miracoli is Camposanto. Dit is een ommuurde begraafplaats en ligt een beetje verborgen achter de andere indrukwekkende gebouwen op het plein. Je kan de begraafplaats herkennen aan de gigantische buitenmuur die met 43 hoge, blinde arcaden is versierd. 

Binnen kan je rond het binnenhof wandelen door de oogverblindende, gotische gangen en de meest indrukwekkende graven en Romeinse sarcofagen bezichtigen.  

Het Camposanto is bekend omwille van zijn prachtige 14de eeuwe fresco’s. Deze werden echter tijdens de tweede wereldoorlog zwaar beschadigd. Na de oorlog begon men direct met de restauratie.  Het Camposanto is in de loop der jaren weer zoveel als mogelijk teruggebracht in originele staat. 

Wil je graag één of meerdere gebouwen op Piazza dei Miracoli bezoeken, bekijk dan hieronder zeker de beste deals voor de meest leuke en unieke rondleigingen van Getyourguide. Hier kan je trouwens ook fast track tickets vinden waardoor je geen tijd verliest met aanschuiven.


Downtown Pisa

Wandelen over de stadsmuur 

Wil je Pisa van bovenaf bewonderen? Sinds 2019 kan je een wandeling maken op de eeuwenoude stadsmuren van Pisa. Deze zijn trouwens één van de best bewaarde stadsmuren in Europa.

Via de Camminamento delle Mura di Pisa kan je bovendien de prachtige gebouwen van Piazza dei Miracoli eens vanuit een ander perspectief aanschouwen en zonder te drummen om een goed plekje te bemachtigen.

Ancient city walls, Pisa, Tuscany

Een ticket kost 5 euro. Let wel op, dit ticket kan je slechts één keer gebruiken. Start je wandeling bij Torre Santa Maria op Piazza dei Miracoli en eindig bij de Torre del Piagge. Je kan onderweg ook de stadsmuren op verschillende plekken verlaten. 

Piazza dei Cavalieri 

Piazza dei Cavalieri, Pisa, Tuscany

Piazza dei Cavalieri is een indrukwekkend plein in het hartje van Pisa. Gedurende de middeleeuwen was dit plein het politieke centrum van Pisa. Dit kan je nog zien aan de architectuur. Het plein is namelijk door prachtige palazzo’s omringd. Eén van deze gebouwen springt erboven uit doordat de facade versierd is met muurschildering van wapenschilden. Hier was in de 16de eeuw de militaire orde gevestigd. Nu doet het dienst als universiteitsgebouw.  

Piazza dei Cavalieri, Pisa, Tuscany
Piazza dei Cavalieri, Pisa, Tuscany
Orto e Museo Botanico di Pisa  

Orto e Museo Botanico di Pisa is de oudste botanische tuin in de wereld. Deze tuin dateert uit 1544 en lag oorspronkelijk langs de oevers van de Arno. In 1591 werd deze tuin naar zijn definitieve locatie op amper 300 m van Piazza dei Cavalieiri, verplaatst. Daarom is er nu een blijvende discussie of dit wel effectief de oudste botanische tuin is.  

Ben jij een bloemen- en planten liefhebber of wil je even tot rust komen in een vredige en groene omgeving? Dan is dit de perfecte plek! 

Borgo Stretto  

De Borgo Stretto is de drukste winkelstraat in Pisa, maar ook de leukste! Ze loopt van Piazza Garibaldi bij de oevers van de Arno richting de scheve Toren van Pisa. Wat de straat zo gezellig maakt zijn de 14de-15de eeuwse portieken waaronder vele lokale boetiekjes, gezellige bars en restaurantjes gevestigd zijn.  

Borgo Stretto, Pisa, Tuscany
Borgo Stretto, Pisa, Tuscany

Vergeet ook niet de wirwar aan kleine zijstraatjes, steegjes en gezellige pleintjes rondom Borgo Stretto te verkennen. Heerlijk om hier met een verfrissende gelato te verdwalen en je helemaal onder te dompelen in de gezellige sfeer van deze stad.  

Borgo Stretto, Pisa, Tuscany
Borgo Stretto, Pisa, Tuscany
Borgo Stretto, Pisa, Tuscany
Borgo Stretto, Pisa, Tuscany

Wil je graag shoppen? Dan moet je aan de ander kant van de Arno zijn. Steek Ponte di Mezzo over en wandel verder langs Corso Italia naar Piazza Vittorio Emanuele II. Daar vind je vele hedendaagse winkels alsook iets kleinere boetiekjes.   

Muurschildering Tuttomondo (Keith Haring) 

Vlakbij Piazza Vittorio Emanuele II kan je trouwens ook het befaamde Tuttomonde, een muurschildering van Keith Haring, bewonderen. Deze is gemaakt in 1989 op de muur van ant’Antonio Abate kerk. 

Mural Tuttomondo (Keith Haring) 

Dit kunstwerk is uniek omdat het één van de weinige openbare werkenvan Keith Haring in buitenlucht is. Bovendien is het ook één van Keith Harings’ laatste muurschilderingen voor zijn dood.  

Langs de oevers van Arno

Vergeet geen wandeling te maken langs de oevers van de Arno. Je hebt er niet enkel prachtige paroramas met de bergen in de horizon, maar vind er ook nog meer mooie en interessante bezienswaardigheden in Pisa.

Arno, Pisa, Tuscany
Arno, Pisa, Tuscany
Palazzo Blu  

Aan de zuidoever van de Arno vind je Palazzo Blu, een opvallend gebouw door zijn prachtige blauwe gevel. Dit paleis dateert uit de 16de eeuw en heette oorspronkelijk Palazzo Giuli Rosselmini Gualandi. Het gebouw werd in de 19de eeuw gerenoveerd en toen kreeg de gevel deze blauwe kleur. Vervolgens kreeg het gebouw ook een nieuwe naam, Palazzo blu.  

Palazzo blu doet dienst als museum en cultureel centrum. In het museum kan je de permanente kunstcollectie bewonderen. Deze bestaat uit schilderijen van lokale kunstenaars uit de 14de tot de 20ste eeuw, maar je kan ook archeologische vondsten uit de Etruskische, Romeinse en Hellenistische periode bewonderen.  

In het cultureel centrum worden ook tijdelijke kunstcollecties tentoongesteld en culturele activiteiten georganiseerd. Het is dus zeker de moeite om even te kijken welke collecties er tijdens jouw verblijf worden tentoongesteld.  

Chiesa di Santa Maria della Spina 

Een beetje verder kan je een knap staaltje Pisaanse gotiek bewonderen, namelijk het kleine kerkje Chiesa di Santa Maria della Spina. Dit kerkje deed dienst als gebedsruimte en als reliekschrijn waar een doorn uit Jezus’ doornenkroon werd bewaard. De doorn kan je hier helaas niet meer bewonderen, maar het kerkje is omwille van zijn locatie aan het water en de indrukwekkende bouwstijl helemaal de moeite waard.

Chiesa di Santa Maria della Spina, Pisa, Tuscany 

In 1871 werd het kerkje trouwens helemaal afgebroken omdat het te dicht bij het water stond. Chiesa di Santa Maria della Spina werd dan iets verder volledig terug heropgebouwd.  

San Paolo a Ripa d’Arno 

Nog iets verder kan je San Paolo a Ripa d’Arno ofwel de Duomo Vecchio (oude kathedraal) bezoeken. Deze kerk werd tijdens de bouw van de Duomo op Piazza dei Miracoli gebruikt om mis te vieren.  

De prachtige, romaanse kerk dateert uit de 9de eeuw, maar werd ondertussen al verschillende keren gereconstrueerd. De laatste keer was na de tweede wereldoorlog. Deze buurt werd namelijk zwaar getroffen door bombardementen.  

San Paolo a Ripa d'Arno, Pisa, Tuscany

Torre Guelfa 

Aan de overkant van de Arno langs de noordoever,  kan je de Torre Guelfa zien blinken. De oorspronkelijke toren werd gebouwd in de 15de eeuw ten tijde van de Florentijnse overheersing. Hij diende als uitkijktoren en vormde samen met de stadsmuren en andere torens de omwalling van de historische citadel. 

Torre Guelfa, Pisa, Tuscany

Ook Torre Guelfa werd tijdens de tweede wereldoorlog gebombardeerd. Later werd de toren volledig opnieuw gebouwd. Van bovenop de toren zou je een geweldig uitzicht hebben over Pisa, maar helaas is deze bezienswaardigheid momenteel niet open voor bezoekers.  

Museo di San Matteo 

Verder vind je langs de noordoever van de Arno, Museo di San Matteo. Dit museum huist een uitgebreide collectie van lokale beeldhouwwerken en schilderijen uit de vroege middeleeuwen tot de 16de eeuw. Je vindt er onder andere meesterwerken van beeldhouwers Giovanni Pisano en Nicola Pisano en schilderijen van Simine Martini, Nino Pisano en Masaccio.  

Leer Pisa nog beter kennen door één van de originele en unieke rondleidingen van Getyourguide.

Bezienswaardigheden buiten Pisa 

Pisa is een goede uitvalbasis om nog meer van de regio te ontdekken. Via de super leuke dagtrips van Getyourguide hoef je geen zorgen te maken over de organisatie en het transport en kan je zonder stress genieten van het prachtige Toscane. Bekijk het aanbod hieronder.


Uiteraard kan je ook zelf uitstapjes uitstippelen naar de prachtige Toscaanse steden zoals Siena, Lucca en Firenze. Mag het allemaal wat avontuurlijker? Kies dan voor een 5-daagse roadtrip door Toscane  met The Vepsa Trip.  

Blijf je enkele dagen in Pisa en wil je graag ook eens een verfrissende duik nemen in de zee? Huur een fiets of Vespa en zak af naar Mare Vecchiano nabij de beachbar Bagno Oasi Zero Marina di Vecchiano. Dit is één van de mooiste stranden uit de omgeving en bevindt zich op slechts 15 km van Pisa. 

Mare Vecchiano, Pisa, Tuscany

Lekkere adresjes in Pisa 

Ostellini 

Voor lunch moet je absoluut bij L’Ostellino zijn. Hier kan je de typische Toscaanse broodjes proeven met verse lokale ingrediënten. Deze kleine, authentieke zaak bevindt zich op amper 5 minuten wandelen van de toren van Pisa. Dus ook al ben je er maar voor een kort bezoek, kan je snel een broodje halen.  

Kies een broodje à la carte of vraag aan de bediening om hun favoriete broodje te maken. Zo werden we twee keer verrast door volledig verschillende, maar heerlijke smaken. Oja, we gingen er dus twee keer tijdens ons verblijf omdat het er zo lekker was.  

Pero 

Ga culinair dineren bij Pero! Dit restaurant is gesitueerd op één van de vele gezellige pleintjes in Pisa, Piazza Chiara Gambacorti. Dit pleintje is gevuld met verschillende terrasjes en het is er vooral ‘s avonds wanneer het wat minder warm is, heerlijk vertoeven. Rondom dit pleintje vind je trouwens ook de meest fotogenieke steegjes. 

Piazza Chiara Gambacorti, Pisa, Tuscany
Piazza Chiara Gambacorti, Pisa, Tuscany
Piazza Chiara Gambacorti, Pisa, Tuscany
Piazza Chiara Gambacorti, Pisa, Tuscany

Bij restaurant Pero beleef je ongetwijfeld een unieke eetervaring. Chef Simone Princi werkt voornamelijk met onbewerkte, lokale ingrediënten. Hiermee creëert hij de meest verrassende combinaties. Deze zijn om je vingers af te likken! Naast overheerlijk dineren, kan je hier ook genieten van een lekkere cocktail.  

Cocktail argini e Margini 

Voor overheerlijke cocktails of snelle snacks moet je bij Argini e Margini zijn. Deze uber gezellige buitenbar bevindt zich aan de oevers van de Arno. Neem plaats aan de lange tafels en ontmoet nieuwe mensen of zoek een gezellig hoekje op in één van de zeteltjes bij het water. Van hieruit kan je trouwens de prachtige zonsondergang over de Arno bewonderen.

Sunset Arno, pisa, Tuscany

Ik vond het super leuk om dit keer enkele dagen in Pisa te verblijven en de stad echt te leren kennen. Ook al blijf je maar één dag of meerdere dagen, deze stad heeft veel meer te bieden dan enkel de befaamde scheve Toren van Pisa. Hopelijk kunnen mijn tips jou helpen voor een onvergetelijke stedentrip naar Pisa.

Welke Pisa bezienswaardigheden wil jij absoluut zien? Laat het me hieronder in de reacties weten.

Bedankt om te lezen!

Liefs,

Sarah

Pin voor later

de mooiste bezienswaardigheden in Pisa
de mooiste bezienswaardigheden in Pisa

Reistips en -benodigdheden

Wil je graag een onvergetelijke vakantie plannen? Bekijk dan zeker dit handige websites.

Deze vind je misschien ook leuk

 

Spread the love

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *