De 6 beste foto locaties voor de Eiffeltoren

May 5, 2019

 

Op zoek naar de beste plekjes om een prachtig plaatje met de Eiffeltoren te snappen, dan ben je hier zeker en vast op het juiste adres. Doorheen mijn verschillende uitjes in Parijs is het telkens weer een uitdaging om de Eiffeltoren op een nieuwe manier in beeld te brengen.  Hier vind je 6 hot spots om het symbool van Parijs prachtig vast te leggen.

 

De Eiffeltoren is één van de bekendste bezienswaardigheden in Frankrijk. Dit monument lokt jaarlijks heel wat bezoekers. En natuurlijk is het dan wel leuk als je enkele mooie foto’s als souvenir terug mee naar huis kunt nemen om in te kaderen.

 

Trocadéro tuinen

 

De eerste hot spot is tevens de meest bekende namelijk de Trocadéro tuinen.  Dit is een groot openbaar park gelegen recht tegenover de  Eiffeltoren. Dat je vanuit dit park een fenomenaal zicht hebt over de trots van Parijs spreekt voor zich.

 

 

 

Het grote voordeel is dat er veel opties zijn om de grote toren in verschillende perspectieven in beeld te brengen.  Bovendien is het park mooi aangelegd waardoor je een betoverend kader hebt om de meest dromerige foto’s te nemen.

 

 

Het nadeel is dat iedereen hier graag de Eiffeltoren onder de lens neemt waardoor je misschien niet je picture perfect kan realiseren omwille van de drukte. Ga daarom net voor zonsopgang wanneer het nog rustig is zodat je de tijd kan nemen om verschillende dingen uit te proberen. Bovendien draagt het licht tijdens het opkomen van de zon enkel nog maar meer bij tot de magie van je foto.

 

 

Onder de Eiffeltoren

 

Bij de ingang van de Eiffeltoren zelf staat een kleine, authentieke carrousel. Vanaf dit punt kan je hele mooie foto’s maken. De authentieke draaimolen zorgt voor extra kleur en dynamiek in je foto.

 

 

Draag een pastelkleurig jurkje en koop een grote roze suikerspin en poseer zonder gêne voor de carrousel met de Eiffeltoren op de achtergrond. Zo bekom je de perfecte speelse instagram foto.

 

Rue de L’université

 

Wil je de Eiffeltoren liever in het straatbeeld fotograferen. Slenter dan even rond in de nabije buurt en zoek een gezellig geplaveid staartje met prachtige hausmann architectuur waar je de Eiffeltoren goed in beeld kunt nemen. De bekendste straat waaruit je dit monument prachtig kunt shooten is Rue De L’université.

 

 

Pont Alexandre III

 

Ook vanaf één van de mooiste bruggen in Parijs, Pont Alexandre III ,kan je de beste kiekjes van de Eiffeltoren nemen. Wat een absolute meerwaarde geeft is dat de brug in volledige art nouveau stijl is gebouwd, versierd met die typische Parijse lantaarns, cherubijnen, nimfen en vliegende gouden paarden. Deze details zorgen ervoor dat je de Eiffeltoren in een betoverende Art nouveau setting kunt fotograferen.

 

 

Als je verder wandelt onder de brug langs Seine kom je zeker en vast nog plekjes tegen waar je de toren in al zijn pracht en praal kan bewonderen en fotograferen.

 

Dakterras van Galeries Lafeyette

 

Tijdens de openingsuren kun je in Galeries Lafeyette, één van de meest bekende shoppingcenters op de grote Hausmann Boulevard, gratis het uitzicht vanop het dakterras bewonderen. Ook hier kan je een glimp van de Eiffeltoren opvangen. Je ziet hem trots boven de skyline van Parijs uitblinken. Zo kan je één van meest bezochte monument van Parijs eens vanuit een ander perspectief fotograferen.

 

 

L'Oiseau Blanc

 

 

En Last but not least voor mensen met een groot budget. Reserveer het befaamde plekje met front row view op de Eiffeltoren in het restaurant L'Oiseau Blanc.

 

 

Dit restaurant maakt deel uit van het hotel Peninsula.  Hier kun je naast de traditionele Franse keuken dus ook dineren met een fenomenaal zicht op de toren. Het plekje is dan ook zeer gegeerd, dus reserveer best lang van tevoren.

 

 

Ik hoop dat ik jullie met deze post heb kunnen inspireren om de meest indrukwekkende foto’s van de Eiffeltoren te nemen.  Wanneer jullie foto’s maken aan de hand van deze tips, mogen jullie mij altijd taggen @sarahdegheselle zodat ik jullie kiekjes kan bewonderen.

 

Heb je nog vragen of aanvullingen over deze blogpost, laat hieronder gerust een berichtje na. 

 

Veel liefs,

 

Sarah

 

 

Blijf op de hoogte van nieuwe blogposts en abonneer je hieronder op mijn nieuwsbrief!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

You Might Also Like:

Staying at ‘The Alida*****’ in Savannah Georgia

September 16, 2019

Verblijven in ‘The Alida*****’ te Savannah Georgia

September 16, 2019

1/15
Please reload

Leave Me A Comment:
About 

Welcome on ‘travel with me’…

This is my online travel journal where I want to inspire you with my travel adventures, tips and tricks and beautiful footage to explore more and make the most of your trip.

Read more

RSS Feed