Noord-Amerika, Reistips
Stap voor stap een visum aanvragen voor de USA.
**disclaimer: Dit is een gesponsorde post, maar dit neemt niet weg dat ik mijn eigen eerlijke ervaringen over deze service deel **
Met de zomer voor de deur, verlangt iedereen naar een welverdiende vakantie. Ook wij tellen af naar ons volgend reisavontuur. Binnen een paar weken is het zover, dan vertrekken maar liefst naar de andere kant van de wereld, namelijk de Verenigde Staten. We plannen een onvergetelijke road trip doorheen het diepe Zuiden. We staan te popelen om de lokale cultuur te ontdekken. Met al de uren die we reeds besteden aan het uitstippelen van een route, zijn we uit het oog verloren dat we naast de traditionele reisdocumenten ook een visum nodig hebben.
In mijn online zoektocht om zo snel mogelijk nog een visum te regelen, kwam ik op een super interessante website terecht. Hier kan je op een heel gemakkelijke en efficiënte manier het juiste visum voor jouw bestemming aanvragen.
Omdat ik dit toch wel een interessant en belangrijk onderwerp vind, leg ik deze blogpost graag uit hoe je via bovenstaande website stap voor stap je visum voor de Verenigde Staten kunt bekomen.
Stap voor stap het juiste visum aanvragen?
1- Welk visum heb je nodig?
Surf naar de website en kijk welk visum je nodig hebt. Wij reizen naar de Verenigde staten en hebben dus een ESTA nodig.
2- ESTA aanvragen
Klik door op ESTA aanvragen op de homepagina of ga direct naar de juiste webpagina.
Indien je voor de eerste keer een ESTA aanvraagt, kun je een introductievideo bekijken. Bovenaan de webpagina moet je enkele persoonlijke gegevens invullen. Daarna kan je doorklikken naar de officiële vragenlijst.
3- Invullen vragenlijst
Deze vragenlijst is heus niet zo’n opgave. Alles staat heel duidelijk uitgelegd en je hoeft enkel de stapjes te volgen. Voor het invullen van de vragenlijst is het handig om enkele reisdocumenten bij de hand te hebben zoals je internationaal paspoort, rijksregister nummer en reisplanning.
Ter inleiding dien je enkele contactgegevens in te vullen.
Daarna wordt naar je reisinformatie gevraagd, zoals wanneer je aankomt of waar je zal verblijven.Weet je nog niet goed waar je zal verblijven of maak je zoals ons een roadtrip en ligt je verblijf nog niet vast, geen paniek. Je kan hier ‘onbekend’ aanklikken.
Dan gaat men verder in op je persoonlijke gegevens. Heb je moeite om de correcte informatie te vinden? Geen nood, in de rechter balk kan je telkens uitleg vinden omtrent waar en op welk document de informatie die je nodig hebt te vinden is.
Ten slotte sluit je de vragenlijst af met enkele achtergrondvragen. Laat je zeker niet afschrikken door deze vragen. Dit is gewoon een standaard procedure bij het aanvragen van een visum voor de Verenigde Staten.
Wanneer je de vragenlijst volledig hebt afgewerkt, kan je een reiziger toevoegen en dan dient deze persoon dezelfde vragenlijst te overlopen.
Daarna klik je door op ESTA aanvragen.
4- Controle en betaling
Bij de laatste stap word je gevraagd om alle info die je reeds invulde nog eens dubbel te checken. Doe dit zeker, een klein foutje is snel gemaakt.
Uiteindelijk sluit je het hele proces van de aanvraag af met de betaling. Je hebt de keuze uit verschillende betalingsmogelijkheden.
5- Confirmatie en opvolging
Na de betaling ontvang je een confirmatie email met bevestiging dat de betaling is ontvangen. Bovendien kan je je ESTA applicatie opvolgen via de link in deze mail.
6- Goedkeuring
Een uurtje na de aanvraag kregen wij via email reeds bevestiging dat onze ESTA-aanvraag was goedgekeurd.
Je kunt het document afprinten, maar dit is niet nodig. Je ESTA is namelijk gekoppeld aan het internationaal paspoort die je gebruikte om de vragenlijst in te vullen. Zorg dus zeker dat je dit niet vergeet tijdens je reis.Ook wanneer iets wijzigt aan je paspoort (vervallen, diefstal, verloren,…), moet je een nieuw ESTA document aanvragen.
Een ESTA, visum voor de Verenigde Staten, aanvragen was nog nooit zo gemakkelijk via deze weg. De website is heel overzichtelijk, alles wordt tot in de puntjes uitgelegd en je hoeft enkel de stapjes te overlopen. Het hele proces neemt amper 10 minuten van je tijd in beslag.
Als alles gelukt is, wens ik je een prettige reis naar de Verenigde Staten!
Heb je nog vragen over dit onderwerp, laat dan hieronder een berichtje na.
Liefs,
Sarah
Pin deze blogpost voor later



Reistips en -benodigdheden
Wil je graag een onvergetelijke vakantie plannen? Bekijk dan zeker dit handige overzicht met mijn persoonlijke reistips!

Skyscanner is de place-to-be om vluchten te boeken. Deze handig reisvergelijking website helpt je goede deals te vinden voor tal van bestemmingen. Omdat ik veel reis, doe ik vaak beroep op luchthavenparking. Ik had reeds goede ervaringen met Parkos en Quickparking.

Accommodaties boeken kan super gemakkelijk bij booking.com. Je vindt niet enkel tal van verblijven en goede deals, maar door het instellen van de filters kan je snel een accommodatie vinden die aan al jouw noden voldoet.

Voor een huurauto moet je absoluut bij Sunny Cars zijn. Deze transparante maatschappij werkt samen met lokale autoverhuurbedrijven en zorgt ervoor dat alle verzekering reeds inclusief zijn wanneer je de auto boekt. Bij het ophalen van jouw wagen kom jij dus niet voor verrassingen te staan in de vorm van extra kosten.

De leukste tours, unieke reiservaringen en beste deals voor populaire bezienswaardigheden vind je gegarandeerd bij Getyourguide.

Wil je graag van de ene naar de andere bestemming reizen in buitenland. Dan is 12togo the place-to-be. Hier vind je gemakkelijk transfers in verschillende landen.

Verder krijg ik ook veel vragen over welk camera materiaal ik gebruik om mijn reizen te fotograferen.
Ik fotografeer met een fullframe systeemcamera: Nikon Z 6II body. Ik heb enkele lenzen, maar deze 3 zijn mijn absolute toppers tijdens het reizen:
- All-round lens: NIKKOR Z 24-70 mm f/2.8. (Hier fotografeer ik bijna alles mee. Begin je net met fotograferen? Dan zou ik je deze lens aanbevelen)
- Groothoeklens: NIKKOR Z 14-24 mm f/2.8. (Architectuur, interieur, landschappen,...)
- Zoomlens: NIKKOR Z 70-200 mm f/2.8. (Wildlife,...)
Belangrijk wanneer je foto's van jezelf wil nemen, of met trage sluitertijd wil fotograferen (donkere ruimte, nachtfotografie, waterval,...) is ook een statief. Zelf gebruik ik er eentje van Sirui.
Filmen voor mijn social media kanalen doe ik met mijn iPhone. Wanneer ik alleen reis neem ik mijn Joby GripTight PRO 2 GorillaPod mee, een klein, handig statiefje die ik overal aan kan bevestigen.
Wil je meer leren over hoe je de beste vakantiefoto's kan nemen? Neem dan zeker een kijkje naar mijn e-book waar ik al mijn fotografie tips deel. Wil je graag je vakantiefoto's snel en mooi kunnen bewerken? Dan zijn mijn Lightroom presets een absolute must-have.
Ik wens je alvast heel veel plezier op je volgende vakantie!