5 tips om je thuis te voelen op reis 

5 tips om je thuis te voelen op reis 

Reizen is heerlijk, maar met momenten kan het ook een beetje overweldigend zijn. Je bent ver weg van je vertrouwde omgeving, omringd door vreemde gezichten en onbekende plekken. Gelukkig zijn er manieren om dat gevoel van thuis met je mee te nemen, waar je ook naartoe gaat. In deze blog vind je 5 tips om je thuis te voelen op reis.  

Disclaimer: Dit is een gesponsorde post, maar dit neemt niet weg dat ik mijn eigen eerlijke ervaringen deel. Deze blogpost bevat bovendien interessante affiliate links. Dit betekent dat als je iets koopt via mijn aanbevelingen, ik een kleine beloning ontvang. Het beste gedeelte? Het kost jou helemaal niets extra en het helpt mijn blog te blijven groeien. Een win-win situatie, dus bedankt! 

Creëer een persoonlijke ruimte 

Of je nu in een hotel, hostel of Airbnb verblijft, maak er je eigen plekje van. Versier je kamer met kleine persoonlijke items, zoals foto’s van vrienden en familie, een vertrouwd geurtje of een comfortabele deken. Neem zachte pantoffels voor dames mee van thuis en zet ze naast je bed. Door je omgeving te personaliseren, creëer je een sfeer die jouw stempel draagt. Het maakt niet uit hoe tijdelijk je ergens bent, maak er een gezellig plekje van en je zult je veel sneller thuis voelen. 

cozy room

Leer de lokale keuken kennen 

Een leuke én lekkere manier om je meteen thuis te voelen, is door je smaakpapillen de lokale keuken te laten ontdekken. Trek erop uit naar lokale marktjes en probeer de traditionele gerechten. Als je de smaken van een bepaalde regio leert waarderen, voelt het alsof je een stukje van die plek met je meedraagt, waar je ook naartoe gaat. Als je thuis even mist is lekker eten bovendien toch de beste troost die er is. Genieten maar! 

food by Sarah

Blijf in contact met thuis 

Dankzij de nieuwe technologieën is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om in contact te blijven met vrienden en familie, zelfs als je aan de andere kant van de wereld bent. Stuur berichtjes, deel foto’s en spreek momenten af om te videobellen. Thuis is nooit zo ver weg als je denkt, en er gaat niets boven een leuke babbel met je geliefden van het thuisfront wanneer je al een tijdje aan het reizen bent.  

sarah working in Cambodia

Vind je vertrouwde routines 

Het kan verleidelijk zijn om je gebruikelijke routines los te laten wanneer je op reis bent, maar door bepaalde gewoontes en routines te creëren tijdens het reizen krijg je wat meer stabiliteit. Of het nu gaat om je dagelijkse kop koffie in je kamerjas voor dames, een ochtendwandeling of een avondroutine, probeer een paar van je vertrouwde gewoontes in je reisschema op te nemen. Zo zorg je toch nog een beetje voor voorspelbaarheid en comfort, zelfs in nieuwe omgevingen. 

Morning routine Sarah

Leer lokale vrienden kennen 

Een van de beste manieren om je thuis te voelen tijdens het reizen, is door nieuwe mensen te ontmoeten. Praat met locals, leer over hun cultuur en maak onderweg nieuwe vrienden. Als je ook vrienden hebt op reis zul je je héél wat minder snel eenzaam voelen en thuis missen. Weet je niet goed waar te beginnen? In een hostel zitten vaak veel like-minded mensen die ook op zoek zijn naar nieuwe vrienden om mee op te trekken. Wees niet bang om als eerste een gesprek te beginnen met een onbekende en go with the flow!  

Tataouine, Tunisia

Ik hoop dat deze 5 tips je helpen om je thuis te laten voelen op reis.

Welke tips ga jij uitproberen? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Meer reistips?

Bedankt om te lezen. 

Liefs,  

Sarah 

Pin voor later

5 tips om je thuis te voelen op reis
5 tips om je thuis te voelen op reis

Reistips en -benodigdheden

Wil je graag een onvergetelijke vakantie plannen? Bekijk dan zeker dit handige websites.

Deze vind je misschien ook leuk

kom erbij!

 
Spread the love

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *