Waar kan je genieten van een romantisch weekendje weg in Nederland?

Waar kan je genieten van een romantisch weekendje weg in Nederland

Wanneer je op zoek gaat naar een romantische bestemming, denk je vaak aan de klassiekers zoals Venetië, Parijs en voor degenen onder ons die wat wilder durven dromen, de prachtige Malediven. Maar wat als ik je zeg dat je het beste van deze plekken ook dichterbij kunt beleven. Een plaats waar je kan varen op romantische kanalen, cultuur kan opsnuiven, heerlijk kan dineren en kan wandelen langs prachtige zandstranden. Daarom neem ik jullie mee op een romantisch weekendje weg naar de streek van de verrassingen gelegen in Nederland.

**disclaimer: Dit is een gesponsorde post, maar dit neemt niet weg dat ik mijn eigen eerlijke ervaringen deel **

Een romantisch weekendje weg naar de streek van de verrassingen in Nederland

De streek van de verassingen

Op mijn blog heb je reeds kunnen lezen over onze onvergetelijke citytrip in de stad van ontdekkingen, Leiden. Het is dan ook geen verrassing dat de van streek van de verrassingen zich situeert rond deze prachtige stad. Een streek die zoveel te bieden heeft en de ideale bestemming is voor een romantisch weekendje weg met of zonder de kids.

Verblijven in een oase van rust op het landgoed van kasteel Oud Poelgeest

Kasteel Oud Poelgeest Oegstgeest Nederland

Ontwaken ten midden van het groen, dat kan op het landgoed van Kasteel Oud Poelgeest. Het domein van Kasteel Oud Poelgeest ligt namelijk in de groene gemeente Oegstgeest waar je naar hartenlust kan wandelen, fietsen en shoppen. Het landgoed van Kasteel Oud Poelgeest bestaat uit een indrukwekkend kasteel, een koetshuis en prachtige, weelderige tuin.  Het kasteel dateert uit de 17de eeuw. De historische ruimtes zijn omgetoverd tot elegante vergaderruimtes met authentieke elementen. Maar dat is niet alles. Het kasteel beschikt ook over een kasteel bar met een prachtig zonovergoten terras op het water. Dit vormt dus de ideale bestemming voor congressen, teambuilding events maar ook feestelijke gelegenheden zoals huwelijken. De hotelkamers bevinden zich in het koetshuis die later in de 19de eeuw aan het landgoed is toegevoegd. Maar de kers op de taart is de uitgestrekte en oogverblindende kasteeltuin. Niets beter om na het heerlijk ontbijtbuffet even de tuin in te trekken voor een romantische ochtendwandeling.

Kasteel Oud Poelgeest Oegstgeest Nederland

Wij verbleven niet in het hotel, maar in het pop-up streekhuisje ten midden van de tuin met zicht op het kasteel. In het huisje vonden we niet alleen informatie over de streek van de verrassingen, maar ook enkele lekkere streekproducten zoals het heerlijke koekjes ‘Oestgeester dakpan’ de je bij bakkerij Hugo De Groot in Oegstgeest kan verkrijgen. Zeker het proeven waard!

Wil je Oegstgeest verder verkennen, opteer dan voor de Boerhaave fiets- en wandelroute of de Wolkers wandelroute. En vergeet zeker ook geen bezoekje te brengen aan het winkelgebied de Kempenaar en het winkelcentrum de Lange Voort.

Varen op de romantische kanalen van Leiden

Een activiteit die zeker niet mag ontbreken op je romantisch weekendje weg in Nederland is een boottochtje op de kanalen van de prachtige stad Leiden. Ook al was deze activiteit ons niet onbekend, toch stonden we te popelen om het water op te gaan. Deze keer voeren we mee met de Leidse rederij. Onze kapitein kwam ons ophalen in prachtige, authentieke boot in de achtertuin van kasteel Oud Poelgeest, over een VIP behandeling gesproken…

Leidse rederij Leiden

Onze kapitein voer ons langs de kanalen van Oegstgeest naar Leiden. Ondertussen vertelde hij ons over de geschiedenis van de stad aangevuld met leuke anekdotes. Heel tof dat we ondanks ons tweede bezoek toch en aantal nieuwe zaken over Leiden te weten kwamen.

Van op het water snoven we de gezelligheid die in de stad heerste, op. Het was eventjes zon en alle terrasjes zaten vol met blije mensen. Zalig zo even al onze zorgen vergeten en heerlijk genieten van de mooie uitzichten die de historische binnenstad van Leiden te bieden heeft.

Leidse Rederij Leiden
Leidse Rederij Leiden

Prachtige stranden in de streek van de verrassingen

Noordwijk is met stip één van mijn favoriete badsteden in Nederland. Vorig keer dat we er waren heeft deze bestemming ons overgehaald om zelf naar de kust te verhuizen. Dus deze plek zal altijd een speciaal plaatsje in ons hart hebben.

Maar wat maakt Noordwijk zo speciaal? De prachtige kustlijn, het uitgestrekte zandstrand met aangrenzende duinen, de hippe en trendy beachbars, het meer afgelegen gezellige, historische centrum van Noordwijk en ga zo maar verder. Zoveel verschillende factoren die Noordwijk een top bestemming maken voor een romantisch weekendje weg in Nederland.

Noordwijk strand Nederland

Maar naast Noordwijk heeft de streek van de verrassingen nog enkele prachtige stranden in de aanbieding zoals deze van Katwijk en Wassenaar. Het betoverende strand van Katwijk is sinds de 17de eeuw een grote inspiratiebron voor veel kunstenaars en heeft dus een rijke cultuurhistorie. Wassenaar is een authentiek op en top Hollands dorp omringd door landgoederen en kastelen. Daarom wordt vaak naar Wassenaar verwezen als landgoed aan zee. Het ongerepte strand heeft zelf een belangrijke Europese prijs ontvangen voor duurzaam kusttoerisme. Deze stranden hebben we zelf jammer genoeg nog niet kunnen ervaren, maar een reden te meer om snel nog eens terug te gaan en nog meer van de streek van de verrassingen te ontdekken.

Ontdek de streek van de verrassingen op een avontuurlijke manier

Eén van de typische Hollandse manieren om de streek van de verrassingen te ontdekken is natuurlijk met de fiets. Zo kan je op je eigen tempo deze streek voluit verkennen en zelfs de meest verborgen pareltjes ontdekken. De leukste fietsroutes vind je op fietsnetwerk.nl terug. Wij waren zelf van plan om van Oegstgeest naar Noordwijk te fietsen, maar helaas viel dit uitje letterlijk en figuurlijk in het water.

Kasteel oud poelgeest oegstgeest Nederland

Wil je graag jouw weekendje weg net iets avontuurlijker maken, ontdek de streek van de verrassingen met met elektrische GPS audio tour via Renzy.nl. Hier kan je kiezen uit verschillende gethematiseerde routes, zoals de tulpenvelden tour, de historische kastelen tour, de windmolen tour, … en zelf een familie tour met fotozoektocht voor de kinderen. Kortom een avontuur voor jong en oud.

Wij kozen voor de duin- en strand tour langs de hotspots van Noordwijk en omgeving. Zo leerden we Noordwijk ook op een andere manier kennen en kwamen we op voor ons nog veel onbekende plekjes.

Renzy.nl Noordwijk Nederland

Heel leuk was dat we ondertussen via de audiogids konden luisteren naar interessante weetjes en leuke anekdotes over de streek. Verder was het ook tof dat we heel gemakkelijk ergens konden stoppen en parkeren met dit wagentje.

Naast Noordwijk reden we ook een stukje langs het platteland. Helaas waren er nu (augustus) geen tulpen te zien, maar werden we verrast door prachtige dahlia velden. We stopten even dichterbij om de deze kleurrijke bloemen te bewonderen. Toen we zagen dat dit een showtuin was en dat we de tuin mochten betreden op de padjes, konden we het toch niet laten om enkele kiekjes te nemen.

Renzy.nl Noordwijk Nederland
Renzy.nl Noordwijk Nederland

Wij vonden de duin en strand tour met Renzy.nl echt geweldig! Zowel de ervaring van het rijden in het elektrisch wagentje als de uitgestippelde route met audiogids was top. We zouden deze activiteit dan ook zeker aanbevelen op een romantisch (gezins) weekendje weg in Nederland.

Renzy.nl Noordwijk Nederland

Cultuur opsnuiven in de streek van de verrassingen

Iets wat Jan en ik heel graag samen doen, maar veel te weinig, is een museum bezoeken. Daarom mocht dit zeker niet ontbreken op ons romantisch weekendje weg in Nederland. En omdat we vaak zeggen: ‘eentje is geentje’ bezochten we er meteen twee.

Corpus Oegstgeest Nederland

Het eerste museum op ons programma was Corpus in Oegstgeest waar we een  ‘reis door de mens’ reserveerden. De naam spreekt voor zich. Hier reis je letterlijk door het lichaam van de mens. Jammer genoeg mochten we tijdens de reis geen foto’s nemen. Ik kan namelijk heel moeilijk in weinig woorden uitleggen hoe indrukwekkend deze voorstelling wel niet is. Wandelend door de verschillende ruimtes die de binnenkant van een mens voorstellen, leer je hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om je lichaam gezond te houden. De hele reis is visueel prachtig uitwerkt met veel afwisseling in overbrengen van de info zodat je van de eerste tot de laatste minuut geboeid blijft. Zeker en vast een aanrader voor jong en oud. Reserveer je tickets op voorhand!

Corpus Oegstgeest Nederland
Corpus Oegstgeest Nederland

Het tweede museum die op ons verlanglijstje stond, was museum Voorlinden te Wassenaar. Nog maar aangekomen op de parking, waren we reeds onder de indruk van het gigantische domein met imposante gebouwen en betoverende tuinen. Het museum huist enkele tentoonstellingen met moderne kunst. Het leuke aan moderne kunst is dat het onbegrensd is en dat merk je ook in de verschillende tentoonstellingen en zalen. We vielen van de ene verbazing in de andere.

Museum voorlinden Wassenaar Nederland

Museum voorlinden Wassenaar Nederland

Het was toen heel slecht weer, dus we konden jammer genoeg de omliggende tuinen niet bezoeken. Naar horen zeggen kan je hier in de zomer een food truck met koffie, thee en huisgemaakte lekkernijen vinden. Helaas hebben we dit moeten missen. Als je graag het hele domein wil verkennen, plan dan zeker genoeg tijd in. We deden toch al een 3 uur over het hele museum. Reserveer hier ook best je tickets op voorhand.

Corpus Oegstgeest Nederland
Corpus Oegstgeest Nederland

Romantisch dineren in de streek van de verrassingen

Geef nu toe, een romantische weekendje zonder een tête à tête kun je niet romantisch noemen. Dus een heerlijke lunch of diner met z’n twee mag zeker en vast niet ontbreken op een romantisch weekendje weg in Nederland.

Tijdens ons vorig bezoek aan Leiden en Noordwijk ontdekten we dat deze streek heel wat lekkere en gezellige restaurants heeft. Dus dat we heerlijk zouden dineren in de streek van de verrassingen was voor ons geen verrassing meer.

Suzies & van Aken – Oegstgeest

Susies & Van Aken Oegstgeest Nederland

Culinair eten in een gezellig en warm kader. Dit klinkt perfect voor een romantisch etentje en dat was het ook. Bij Suzies & van Aken genoten we van een heerlijk menu vol gastronomische gerechten. Je kan zelf kiezen voor hoeveel gangen je gaat. Aangewezen is het 6 gangen menu om alle smaken te exploreren. Leuk is dat bij de verschillende gerechten reeds wijn suggesties gemaakt zijn. Deze combinaties zijn niet altijd voor de hand liggend, maar smaken heel goed bij de gematchte gerechten. Een aanrader voor wie van de gastronomisch dineren houdt.

Susies & Van Aken Oegstgeest Nederland

Susies & Van Aken Oegstgeest Nederland

Susies & Van Aken Oegstgeest Nederland

Breakers beach house – Noordwijk strand

Breakers beach house Noordwijk Nederland

Lunchen of dineren met zicht op zee, misschien een beetje cliché als we het over romantische uitjes hebben… Maar toch aanrader als je in Noordwijk bent. Op het strand vind je er Breakers beach house, een prachtig strandpaviljoen met victoriaanse invloeden, waar je heerlijk kan eten met ‘jawel’ zicht op de Noordwijkse kustlijn. Ik raad je aan om hier de overheerlijke visgerechten te proeven. Bij goed weer kan je ook plaatsnemen op het terras. Kortom de perfecte plek om je dagje strand in Noordwijk in stijl te beëindigen.

Breakers beach house Noordwijk Nederland

Breakers beach house Noordwijk Nederland

Hof van Holland – Noordwijk Binnen

Hof van Holland Noordwijk Nederland

Ben je in Noordwijk, bezoek dat zeker en vast ook eens het gezellige historische centrum. In een prachtig pand uit de 13de eeuw vind je bistro Hof van Holland.  Het warme, vintage interieur met industriële accenten zorgt voor een gezellige sfeer, net als thuis. Je kan hier dan ook genieten van de klassieke gerechten gemaakt met ambachtelijke producten. Je thuis voelen in een ontspannen sfeer is de perfecte setting voor een romantisch etentje.

Hof van Holland Noordwijk Nederland

Hof van Holland Noordwijk Nederland

De Landbouw  – Wassenaar

De Landbouw Wassenaar Nederland

In Wassenaar ten midden van het groen vind je De Landbouw. Een traditionele boerenwoning getransformeerd tot een hedendaags restaurant met een gezellig, landelijk interieur. Ook in de gerechten vind je de combinatie tussen oud en nieuw terug, klassieke gerechten met een hedendaagse twist. De perfecte afsluiter van een romantisch weekendje weg in de streek van de verrassingen in Nederland.

De Landbouw Wassenaar Nederland

De Landbouw Wassenaar Nederland

Na een weekendje genieten van een prachtige groene omgeving met een boottochtje op de romantische kanalen van Leiden, lange strandwandelingen, culturele uitjes en lekker eten en drinken, kunnen we besluiten dat de streek van de verrassingen de perfecte bestemming is voor een romantisch weekendje weg in Nederland.

Welke bestemming mag voor jou zeker niet ontbreken tijdens een romantisch weekendje weg in Nederland? Laat het me hieronder weten in de reacties.

Bedankt om te lezen.

Liefs,

Sarah

sarah de gheselle

Blijf op de hoogte van nieuwe blogpost en abonneer je hieronder op mijn nieuwsbrief.

Pin voor later

Waar genieten van een romantisch weekendje weg in Nederland
Waar genieten van een romantisch weekendje weg in Nederland

Reistips en -benodigdheden

Wil je graag een onvergetelijke vakantie plannen? Bekijk dan zeker dit handige websites.

Deze vind je misschien ook leuk

Spread the love

2 thoughts on “Waar kan je genieten van een romantisch weekendje weg in Nederland?

  1. Dangelo carine says:

    Zo sappig verteld dat wij nu al watertanden om erheen te gaan … ook de foto’s zijn subliem … klinkt als een echte aanrader … we gaan dit zeker doen ??

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *