Korte trips, New York, Noord-Amerika
5 wolkenkrabbers in New York met het beste uitzicht
Plan je een citytrip naar New York City? Dan ben je vast van plan om de befaamde skyline van the Big Apple te bewonderen. Voor een spectaculair uitzicht en een onvergetelijke ervaring kan je in enkele van de hoogste gebouwen in de stad terecht. Ik maakte voor jou alvast een overzicht met de 5 wolkenkrabbers in New York die beschikken over het beste uitzicht.
** Disclaimer: Deze post bevat affiliate links. Dat betekent dat we een commissie kunnen ontvangen als je iets koopt dat we echt aanbevelen. Dit kost u niets extra en ondersteunt onze blog. Dank je. **
De befaamde skyline van NYC
Ik kan hier heel kort en bondig over zijn. Voor mij is de skyline van New York City tot nu toe de meest indrukwekkende die ik al heb mogen aanschouwen. Wat dit voor mij zo bijzonder maakt is de mix tussen de verschillende architecturale stijlen. Je vindt er prachtige Art Deco gebouwen zoals het Empire State Building en Chrysler building, maar ook hypermoderne complexen zoals de wolkenkrabbers van Hudson Yards en niet te vergeten One World Trade Center. En toch vormen al deze verschillende gebouwen één oogverblindend geheel: de skyline van New York City!
Haal meer uit je trip met een citycard
New York City is een immens grote stad. En ben je er maar enkele dagen? Dan wil je uiteraard zo veel mogelijk zien en ervaren. Bereid daarom je citytrip in the Big Apple goed voor.
Wil je veel bezienswaardigheden bezoeken, dan raad ik je aan om eens te kijken naar een New York citycard. Hiermee kan je een aantal van New York’s hoogtepunten bezoeken aan een voordeliger tarief. Er bestaan verschillende soorten citycards. Hieronder vind je een overzicht terug. Het beste is dat je ze eens allemaal bekijkt en kiest voor de citycard die het dichtst bij je noden aansluit.
Ook de indrukwekkende wolkenkrabbers met de meest spectaculaire uitzichten over New York hebben een prijskaartje. Wil je er enkele bezoeken, dan is zo’n citycard wel het overwegen waard.
Wij kozen zelf voor een Sightseeing Flex Pass waarmee we maar liefst 7 bezienswaardigheden konden bezoeken. Het voordeel was dat we niet enkel bespaarden op de toegangsprijs van de attracties, maar dat we met dit ticket nergens hoefden te reserveren. Zo konden we tijdens onze trip zelf beslissen wanneer we welke bezienswaardigheid wouden bezoeken. (Met uitzondering van Summit One Vanderbilt, maar daar kom ik later op terug.) En dit is natuurlijk handig wanneer je een wolkenkrabber wil beklimmen, want daar speelt het weer een grote rol. Je wil natuurlijk ten volle van het uitzicht kunnen genieten.
5 wolkenkrabbers in NYC met het best uitzicht
Empire State building
We beginnen met de oudste wolkenkrabber in de rij en wellicht ook de meest bekende: ‘The Empire State Building’. Dit prachtig gebouw opende de deuren in 1931. In deze periode verscheen het ene na het andere monumentaal gebouw aan de skyline van New York City.
Het Empire State Building was het eerste gebouw met meer dan 100 verdiepingen, 102 om precies te zijn. Het was lang het hoogte gebouw van de stad tot de The North Tower, één van de Twin Towers, die rol overnam. Na de verschrikkelijke aanslagen van 9/11, werd het Empire State building terug tot hoogste gebouw gekroond tot One World Trade Centre in 2014 de deuren opende.
Vandaag doet het gigantische gebouw dienst als kantoorruimte. Onder meer gerenommeerde bedrijven zoals Linkedin en Shutterstock zetelen hier. Daarnaast is het ook een heuse toeristische trekpleister omwille van zijn wereldbekende observatieplatform waar je kan genieten van een 360 graden panoramisch uitzicht over de stad.
Wat kan je verwachten bij een bezoek aan het Empire State Building
En daar stond ik dan op 5th Avenue tussen alle luxe winkels de hoogte in te staren naar dit indrukwekkend Art Deco gebouw. Terwijl ik zonder mijn ogen af te wenken mijn smartphone wilde nemen om dit moment even vast te leggen, struikelde ik toch wel over een boordje. Daar lag ik dan met mijn knieën op het asfalt tot bloedens toe. Dat effect had het Empire State building dus op mij.
Eerst even naar de apotheek om dan rijtje schuiven bij de ingang van dit gebouw. Aangezien hier jaarlijks zo’n 4 miljoen bezoekers over de vloer komen, is alles tot in de puntjes georganiseerd en verliep het aanschuiven vrij vlot. Toen we aankwamen in de lobby werden we gevraagd om een tijdslot te boeken. Dit hadden we nog niet gedaan aangezien we een Sightseeing Flex Pass hadden. Gelukkig duurde dit niet lang. Daarna liepen we verder door naar een controlepost waar onze rugzakken werden gecontroleerd. En wanneer onze tickets werden gescand, konden we aan ons bezoek beginnen.
De eerste stop is op de tweede verdieping. Het is een interactief museum waar we de evolutie van het gebouw konden beleven, inclusief een eerbetoon aan diens filmgeschiedenis. Want The Empire State Building is de geliefkoosde filmlocatie van veel filmmakers. De bekendste film waarin het Empire State een hoofdrol heeft, is wellicht King Kong. Deze verdieping telt niet enkel waardevolle weetjes, maar bovendien tal van leuke fotoplekjes. We namen hier toch wel de tijd om het verhaal van dit prachtige gebouw helemaal op te nemen.
Daarna namen we de lift naar de 80ste verdieping. Tijdens onze rit naar boven, transformeerde het plafond tot een beeldscherm. We bevonden ons plots als het ware in de jaren 30 tijdens de constructie van dit gigantische monument.
Aangekomen op de 80 ste verdieping konden we vanuit de gigantische ramen al een glimp van het prachtige uitzicht opvangen, maar de kers op de taart was absoluut de buitenzone van de 86ste verdieping. Ja, daar waar Tom Hanks head over heels valt voor de knappe Meg Ryan in de film Sleepless in Seatle. Van hier hadden we een geweldig zicht op Lower Manhatten en New York’s bekendste bezienswaardigheden zoals Brooklyn Bridge, Statue of Liberty, Rockefeller Center, One World Trade Center, …


Het enige nadeel was dat we vanop het Empire State building dit gebouw zelf niet als deel van de skyline konden bewonderen. En dat voelde toch een beetje raar, een skyline zonder Empire State building.
Tegen een meerprijs konden we ook nog met de lift tot verdieping 102. Dan kom je terecht in een kleine toren, in de top van het gebouw. Daar kan je opnieuw hetzelfde uitzicht bewonderen, enkel van iets hoger en van binnenuit achter glas. Wij hebben hier niet voor gekozen omdat het uitzicht van het buitendek van de 86ste reeds spectaculair genoeg vonden.
Praktische weetjes voor een bezoek aan het Empire State building
Het Empire State Building bevindt zich in Lower Manhatten, meer bepaald op 34th Street en 5th Avenue. Het observatieplatform is 365 dagen per jaar geopend van 8 uur tot 2 uur ‘s nachts. Maar je raadpleegt best eens de website voor de publieke openingsuren op de dag dat je een bezoek wil plannen. Want vooral in de ochtenden en avonden wordt er ook tijd voorzien voor toeristen met speciaal ticket, zoals eentje voor zonsopgang.
Het beste tijdstip om het Empire State Building te bezoeken wanneer het net opengaat. Dan is het iets minder druk. Het mooiste moment is natuurlijk bij zonsondergang, maar dan kan het er zo druk worden dat je niet van het moment kan genieten. Vanaf het donker wordt, glinstert de top van de toren in kleurrijke neonverlichting. Wat heel mooi is om te zien.
De prijzen variëren naar gelang het ticket dat je kiest. Een standaard ticket naar de 86ste verdieping kost je 44 USD. Wil je graag naar de top op verdieping 102 dan tel je maar liefst 77 USD neer. Daarbovenop kan je nog kiezen voor tal van andere pakketten zoals een ticket voor zonsopgang, voor tijdens de nacht of voor eentje met een extra rondleiding. Deze verschillen allemaal in prijs.
Top of The Rock
Twee jaar na het Empire State building opende het Rockefeller Center ook de deuren. Net als het reusachtige Empire State building is ook het Rockefeller Center in prachtige Art Deco stijl gebouwd. Alleen is het net iets minder hoog. Het Rockefeller center telt 70 verdiepingen om precies te zijn. Maar in bekendheid moet dit gebouw zeker niet onderdoen. Op het pleintje voor het Rockefeller Center wordt namelijk jaarlijks tijdens de kerstperiode de grote kerstboom van NYC geplaatst, met bijhorende schaatspiste. Een traditie die begon in 1931 bij de constructie van dit gebouw. En trouwens een absolute must do wanneer je in de kerstperiode in New York City vertoeft.
Het Rockefeller center is een complex van enkele commerciële gebouwen zoals het Radio City Music hall met super fotogenieke gevel. En het comcast building waar zich op de bovenste verdieping Top of The Rock bevindt.
Dit is het uitkijkplatform die uitgeeft op het dak van het gebouw en waar je een 360 graden panoramisch uitzicht over de alweer de fantastische skyline van New York City met troeven zoals het Empire State building en Central Park.
Wat kan je verwachten van een bezoek aan Top of The Rock
Wij waren er op een prachtige lente dag in mei. Op het pleintje voor het Rockefeller Center waar normaal tijdens het winterseizoen een ijspiste ligt, was nu plaats gemaakt voor een rollerpiste. Op groovy deuntjes toonden de meest ervaren rolschaatsers hun kunstjes. Bij anderen ging het dan weer iets minder vlot. Maar het leuke was dat iedereen gewoon plezier had. De muziek, de leuke vibe, de mensen en het prachtig weer zorgden voor een gezellig sfeertje.
Wanneer we de trappen van het Rockefeller plein afdaalden, lasten we even een pauze in op het terras. We kochten iets te drinken en te eten binnenin het Rockefeller center. Dit was tevens de ingang die we nodig hadden om bij het startpunt van Top of The Rock te komen. Via de bewijzering vonden we gemakkelijk de weg.
In tegenstelling tot de andere wolkenkrabbers was hier het minst randanimatie. We valideerden ons ticket, wachtten in de lijn, gingen door een controlepost, lieten onze foto nemen en kwamen uiteindelijk aan bij de lift. Tijdens het wachten konden we hier wel even de verschillende, legendarische Rockefeller kerstbomen bewonderen.
Aangekomen op de 68ste verdieping baanden we ons een weg naar buiten om het uitzicht te bewonderen. En laat ik zeggen wat in Top Of The Rock ontbreekt aan randanimatie, wordt dan weer goedgemaakt met het fantastische uitzicht.
Vanaf het dak konden we de iconische skyline in al haar glorie bewonderen met toppers zoals het Empire State Building, Chrysler building, Statue of Liberty, One World Trade Center maar ook Central Park.
Van alle wolkenkrabbers in New York is Top of The rock toch wel één van mijn favorieten omwille van het uitzicht in openlucht. Bovendien is het van één de beste plekken om foto’s van de skyline te maken.


Praktische weetjes voor een bezoek aan Top of The Rock
De ingang van het Rockefeller Center om naar Top of The Rock te gaan, bevindt zich op 50th Street tussen 5th en 6th Avenue. Het observatieplatform is dagelijks open van 9 tot 23 uur. Je kan het allerlaatst om 22.10 uur met de lift naar boven.
Gedurende de dag kan je naar Top of The Rock voor 40 USD. Er staat geen tijdslimiet op je bezoek. Je kan dus zo lang blijven als je wil. En dat is superhandig als je uitgebreide fotoshoot wil doen.
Het meeste gegeerde uur om het observatieplatform te bezoeken is uiteraard zonsondergang. En dat weten ze bij Top of The Rock ook. Op dit tijdstip wordt de prijs voor een ticket dan ook met 10 USD verhoogd. Je betaalt tijdens deze uren dus 50 USD voor een ticket. Ook hier kan je nog opteren voor andere tickets zoals een express pass of VIP-tour tegen iets duurdere tarieven.
One World Observatory
In het hart van het financiële district bevindt zich de hoogste wolkenkrabber van New York, One World Trade Center. De naam verwijst naar 1 WTC, beter gekend als the North Tower die deel uitmaakte van World Trade Center dat vernield werd tijdens de terroristische aanslag van 9/11. Daarom kreeg de nieuwe toren ook de bijnaam Freedom Tower.
In 2012 stootte One World Trade Center het Empire State building van de troon als hoogste wolkenkrabber van New York. Je vindt deze gigantische reus bij Ground Zero Memorial, maar je kan hem van overal in New York City zien schitteren aan de hemel.
Vandaag is One World Trade Center de thuisbasis van enkele grote bedrijven zoals Condé Nast. Maar de hoogste verdieping, One World Observatory genaamd, is ook open voor bezoekers. Daar kan je genieten van een fenomenaal 360 graden uitzicht over the Big Apple.
Wat kan je verwachten van een bezoek aan One World Observatory
Wanneer ik dit immense gebouw binnenwandelde, kon ik niet anders dan even stilstaan bij de afschuwelijke gebeurtenis die hier op 9/11 in 2001 plaatsvond. Ik had een beetje dubbel gevoel. Enerzijds enthousiasme omdat ik de hoogste wolkenkrabber in New York ging beklimmen, maar anderzijds ook een soort van reality check en verdriet voor alle slachtoffers van deze verschrikkelijke aanval.
Nadat ons Flex Sightseeing pass werd gescand, gingen we langs de controle. Mijn tripod mocht jammer genoeg niet mee naar boven. Dit was trouwens het eerste observatieplatform dat we bezochten, dus de andere dagen liet ik mijn tripod wijselijk op hotel.
Het toppunt van ons bezoek vond ik absoluut de lift die ons in 47 seconden naar de 102de verdieping bracht. Niet omdat die zo snel was, maar omdat we tijdens de rit de volledige evolutie van 500 jaar New York City op de wanden van de lift konden bekijken. En als geschiedenis nerd, vond ik dit natuurlijk echt geweldig. Ook bij de rit naar beneden heeft deze lift nog wat special effecten in petto.
Eenmaal aangekomen op het hoogste punt, kregen we een film te zien met enkele van New York’s hoogtepunten. Maar het eigenlijke hoogtepunt kwam wanneer de schermen plots verdwenen en we oog in oog stonden met de skyline van the Big Apple.
Voor het observatie dek moesten we met de trap nog twee verdiepingen naar beneden. Van daar hadden een 360 graden uitzicht over stad en zoveel meer. Heel indrukkend was dat we echt gigantische ver kon zien. Het jammere vond ik dat we het uitzicht enkel van binnenuit konden bewonderen en dat er dus niet zo heel mogelijkheden waren om echt goede foto’s te nemen.


Op deze verdieping is er normaal ook een show waar iemand meer vertelt over de geschiedenis van de stad en waarom deze zo is gebouwd. Maar op het moment dat wij er waren, was er jammer genoeg niemand aanwezig.
One World Observatory is zeker een bezoek waard alleen al voor de geweldige lift rit, maar persoonlijk kon dit observatie dek mij het minst bekoren van alle 5.
Praktische weetjes voor een bezoek aan One World Observatory
One World Trade Center kan je gewoon niet mislopen. De ingang voor een bezoek aan One World Observatory, bevindt zich in West Street. Je kan hier dagelijks tussen 9 en 21 uur naar de top om van het spectaculaire uitzicht te genieten. Naar gelang het seizoen kunnen de openingsuren wijzigen, dus controleer zeker even de site alvorens je jouw bezoek plant.
Een ticket om het panoramisch uitzicht vanuit One World Observatory te bewonderen kost je 43 USD. Uiteraard kan je hier weer kiezen uit verschillende soorten tickets die meer opties aanbieden zoals een prioriteitsticket zodat je niet hoeft aan te schuiven, een ticket met een extra drankje bij de bar, eentje met een VIP-tour, … De prijs is dan afhankelijk van welk ticket je kiest. Op de verdieping 101 is er ook een restaurant. Wil je graag lunchen of dineren met een indrukwekkend uitzicht, dan reserveer je best van tevoren een plekje.
The Edge
Eén van de allernieuwste observatieplatformen in New York City is The Edge. The Edge bevindt zich in de moderne wolkenkrabber 30 Husdon Yards waar een shoppingcenter is gevestigd. Hudson Yards is eigenlijk een nieuw stedenkundig bouwproject waarbij duurzaamheid centraal staat. Je vindt hier onder meer ook The Vessel en The High Line.
Deze moderne wolkenkrabber opende de deuren in 2019 en werd al snel heel populair door het uniek observatiedek de vorm van een driehoek, The Edge. Dit bevindt zich op de 100ste verdieping van het gebouw en is daarmee ook het hoogste uitkijkpunt in buitenlucht in New York. Ja, nog hoger dan dat van de Empire State Building.
Wat kan je verwachten van een bezoek aan The Edge
The Edge bevindt zich dus in het gebouw 30 Hudson Yards. Van buitenaf staat dit niet zo duidelijk aangegeven waardoor we niet goed wisten waar we heen moesten. Na het advies van een vriendelijke passant, kwamen we te weten dat we binnenin het shoppingcenter op de 4de verdieping moesten zijn. In het shoppingcenter zelf, staat er dan wel weer bewijzering. Zo vonden we met een klein beetje vertraging de ingang.
Na controle van de tickets en onze rugzakken konden we richting de lift vertrekken. Alvorens we bij de lift kwamen, baanden we ons een weg door enkele gangen waar we via audiovisuele tools meer te weten kwamen over het duurzame bouwproject van Hudson Yards. In de lift konden we de opbouw van de stad bewonderen. Een beetje zoals in de lift van One World Observatory, maar dan op een andere manier.
Aangekomen op het observatieplatform konden we het uitzicht zowel van binnen als buiten bewonderen. The Edge bevindt zich aan de west kant van Manhattan waardoor we in tegenstelling tot de andere wolkenkrabbers de stad weer uit een nieuw perspectief zagen. Onze aandacht werd meteen getrokken door de buitenzone van The Edge.
De Edge is uniek in die zin dat het een hoekvormig platform is dat aan een wolkenkrabber hangt. Vandaar ook de naam: The Edge. Onder de buitenzone zit er dus geen gebouw. Sommige stukjes van de vloer zijn vervangen door glas waardoor ik letterlijk 100 verdiepingen naar beneden kon kijken. Voor mensen met hoogtevrees is dit dus wel een beetje griezelig. Ook de glazen wanden van het observatiedek kantelen een beetje naar buiten waardoor ik het gevoel had dat ik over de stad kon leunen.


De unieke vormen en het gebruik van deze verschillende materialen zorgen er dan ook voor dit een heel originele fotoplek is. En dus daarom ook één van mijn favoriete uitzichtpunten is.
Praktische weetjes om The Edge te bezoeken.
Ondertussen weet je al waar je The Edge kan vinden. Het observatie dek is van dagelijks geopend van 8 uur tot middernacht. Tickets variëren in prijs naargelang je ze online of ter plaatse koopt. Online betaal je 38 USD voor een standaard ticket en ter plaatste is dat 40 USD. Bij het online boeken moet je wel een dag en tijdslot reserveren. Tijdens zonsondergang wordt hier ook de prijs met 10 USD verhoogd.
Ga je voor een flexx pass dan kan je op eerder welk tijdstip van jouw gereserveerde dag naar het uitzichtpunt. Maar dan betaal je ook wel iets meer. Daarnaast heb je nog enkele verschillende opties met elk hun eigen tarieven. Het meest bijzondere wat je hier kan doen is de top van The Edge beklimmen! Een echte aanrader voor de avonturiers onder ons.
Summit One Vanderbilt
Summit One Vanderbilt is het nieuwste en meest besproken observatieplatform in New York City. Het opende pas de deuren in 2021 en bevindt zich op de 3 bovenste verdiepingen van de 4de hoogste wolkenkrabber in New York City. Het gebouw zelf doet dienst als kantoorruimte.
Gelegen in Midtown bij Grand Terminal Station is het geen verrassing dat je van het observatiedek een top zicht hebt op enkel iconen zoals de Chrysler building en het Empire State building. Je zit er al het ware middenin.
Daarnaast heeft Summit One Vanderbilt nog veel meer te bieden. Hier kan je de definitieve kunstinstallatie Air, ontworpen door Kenzo Digital ervaren. Waar je rol van een bezoeker die observeert, door middel van de verschillende fases en speciale effecten met spiegels, vormen, geluid en licht, transformeert naar een bezoeker die participeert.
De ingang van Summit One Vanderbilt kan je bereiken via Grand Central Terminal Station of het grote gebouw ernaast, tussen Vanderbilt en Madison Avenue.
Wat kan je verwachten van een bezoek aan Summit One Vanderbilt
We kwamen ongeveer een half uurtje voor ons gereserveerde tijdslot aan bij de ingang van Summit One Vanderbilt. We werden echter vriendelijk verzocht om een half uur later terug te komen. De gereserveerde tijdsloten worden dus wel degelijk nauwgezet nageleefd. Zogezegd, zo gedaan en een half uur later stonden we terug op dezelfde plek. Er was ondertussen heel veel volk aangekomen. We scanden onze tickets, kregen een polsband met QR-code om in te checken, lieten een foto maken, bekeken een introductievideo en werden verzocht om plastieken beschermhoezen over onze schoenen te bevestigen en een zonnebril mee te nemen.
Op weg naar de lift werden we reeds overvallen met speciale audiovisuele effecten. De lift met hele felle lichtflitsen en spiegeleffecten was ook een heuse belevenis op zich. Aangekomen op de bovenste etages vielen we van de ene verrassing in de andere. Drie etages vol speciale effecten met spiegels, reflecties, gigantische ballen, beelden en kleuren.




Het is zo een geweldige ervaring waardoor ik soms een beetje vergat dat het ook een uitkijkpunt is waar ik kon genieten van een prachtig zicht op New York City.


Het enige nadeel was dat het er heel druk was. We gingen natuurlijk tijdens zonsondergang wat het meest gegeerde moment van de dag is. Ik weet natuurlijk niet hoe het er op andere momenten aan toegaat en of het dan minder druk is. Omdat dit concept zo origineel en uniek is, wou ik natuurlijk veel foto’s maken maar dat lukte jammer genoeg minder goed met zoveel mensen om me heen.
Toen we op de laatste etage met een rooftop terras kwamen, was het reeds donker. Dit was eigenlijk het enige uitzichtpunt waarvan we New York City bij nacht zagen, verlicht met allerlei gekleurde lichtjes. En dat was echt zo prachtig om te zien.


We konden ook opteren om met een glazen lift nog hoger te gaan. De lift blijft op het hoogste punt 3 minuten hangen zodat je een goed uitzicht hebt over de skyline. We hebben dit niet gedaan omdat Summit One Vanderbilt al een spectaculaire belevenis op zich is. Daarnaast hebben we ook meerdere observatieplatformen bezocht en denk ik dat 3 minuten in de lucht niet echt een grote meerwaarde zou zijn.
Praktische weetjes om Summit One Vanderbilt te bezoeken
Summit One Vanderbilt is een populaire bezienswaardigheid en lokt dagelijks dus heel veel bezoekers. Om zeker te zijn dat je dit observatiedek kan bezoeken op de dag en tijdstip dat jij verkiest tijdens je trip, reserveer je best een tijdje van tevoren. Aangezien we Summit Vanderbilt One graag op mijn mama haar verjaardag tijdens zonsondergang wouden doen, reserveerden we onze tickets ongeveer 2 maand op voorhand. Dit was dus geen van de 7 bezienswaardigheden die we bezochten via onze Sightseeing Flex pass.
De openingsuren variëren, dus best alvorens je bezoek nog even controleren! Van zondag tot en met donderdag kan je er terecht van 9 uur tot 22.30 uur. Vrijdag en zaterdag sluit het observatiedek om 24 uur. Let dan ook wel op dat je minstens een uur voor sluiting de laatste lift moet nemen. Lees ook zeker eerst de regels na op de website, want zo kom je er niet in met hakjes en draag je best ook geen kleedje door de weerspiegeling van de vloer.
Er zijn 3 soorten tickets met uiteraard verschillende prijzen, waaronder het standaard ticket voor 38 USD, ééntje met optie om met de extra lift naar boven te gaan voor 59 USD en dan nog eentje met een cocktail erbovenop voor 73 USD. Bovendien wordt er ook een onderscheid gemaakt tussen dag- en avondtarief. In de avond verhogen de prijzen met 10 USD.
Het beste moment om Summit One Vanderbilt te bezoeken is een uurtje voor zonsondergang. Dan heb je het beste van beide werelden. Zo kan je de skyline zowel in daglicht bewonderen als van het betoverende, verlichtte Manhattan in de avond genieten.
Zo, dat waren de 5 wolkenkrabbers in New York met het beste uitzicht. Ik hoop dat mijn ervaringen en tips jou kunnen helpen om te beslissen welke uitzichtpunten jij absoluut wil bezoeken wanneer je naar the Big Apple reist.
Vanop welke wolkenkrabbers in New York zou jij graag de skyline willen bewonderen? Laat het me hieronder weten in de reacties.
Plan je een stedentrip naar New York City? Lees dan zeker mijn beginnersgids over New York City met alles dat je moet weten voor een onvergetelijke trip naar The Big Apple.
Wil je meer bezoeken in de Verenigde staten? Bekijk dan zeker mijn onderstaande reisgidsen.
- De ultieme USA Deep South road trip route
- De leukste bezienswaardigheden voor een perfecte dag in Miami
- Wat kan je verwachten van een airboat tour in de Everglades
- De mooiste stranden op Sanibel eiland
- De leukste bezienswaardigen voor de perfecte city trip in New Orleans
Liefs,
Sarah